Workshop met als doelgroep doula’s, vroedvrouwen en andere zorgverleners in moederkind zorg.
 
“Soms gaat een arbeid en geboorte super vlot en sta je erbij en geniet je gewoon. En soms sta je erbij, gaat het niet zo goed en vraag je je af wat je nog kan doen om de toekomstige mama te helpen haar baby op de wereld te zetten: zwakke weeën, achterste plaatsing, gebroken vliezen en nog geen weeën, placenta die niet los komt,…
Wat was ik als zelfstandige vroedvrouw blij toen ik acupressuur leerde kennen! Eindelijk wat extra gerief in mijn trukendoos om mama en baby te helpen bij de geboorte. 15 jaar later heb ik zelf als vroedvrouw-acupuncturist een bloeiende praktijk, geef ik les aan de acupunctuur-opleiding en geniet ik ervan om doula’s, vroedvrouwen, studenten,… kennis te laten maken met acupressuur voor arbeid/geboorte.
Het zal een boeiende dag worden waarin je kennis maakt met de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, je meridianen leert kennen, acupressuurpunten én natuurlijk wanneer je welk punt gaat gebruiken. Het wordt ook een interactieve dag waarbij we veel op elkaar gaan oefenen zodat je dit effectief de volgende dag in de praktijk kan toepassen. Zin gekregen? Dan hoop ik je te verwelkomen in november 2023.”
Ann Jamers,
Vroedvrouw-acupuncturist
Praktijk Vruchtklaar
Docent Iczo
 
Programma
09.30: Onthaal
10.00: Kennismaking
uitleg Traditionele Chinese Geneeskunde, acupressuur, 5 elemente, 
hoe gebruik je acupressuurpunten
12.30: Lunch
13.30: 
welke punten kan je wanneer gebruiken tijdens arbeid en geboorte
punten leren lokaliseren bij elkaar
leren problemen oplossen dmv acupressuur ahv casussen
Einde voorzien rond 17u 30
 

Prijs (incl BTW)
Leden VFvD € 145,-
Niet-leden € 175,-
Inclusief koffie/thee, lunch, syllabus en aanwezigheidsattest.

De cursus gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen. Maximum 16 deelnemers.
Inschrijving mogelijk tot 30 oktober 2023. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld integraal terug gestort.
Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘ naam + acupressuur 2023′, op rek.nr. IBAN BE87 7390 1783 7994 – BIC KREDBEBB.
Zodra de betaling gebeurd is, ontvangt u een bevestigingsmail
Bij annulatie
Tot 1 maand voor aanvang van de cursus wordt het bedrag teruggestort verminderd met 10% administratiekosten. Binnen de maand voor aanvang van de cursus wordt het bedrag niet teruggestort. Indien een andere persoon je plaats kan innemen, betalen we het inschrijvingsgeld terug verminderd met 25 % administratiekosten.
Bij afwezigheid op workshop kunnen enkel leden omwille van doula-begeleiding een waardebon ontvangen voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.