Alexandra Baudé

Alexandra Baudé

+32 478 73 79 21
alexandra.debrouwer@hotmail.com

Beste ouders, lieve mama,
Als je op deze website surft alvast proficiat met de zwangerschap van jullie kindje. Mijn naam is Alexandra Baudé – de Brouwer en ik woon in Damme. Ik ben mama van 2 schatjes, een dochter Célestine en een zoontje Guillaume.

Ik ben gecertificeerd doula en ben vol passie op zoek naar koppels om te begeleiden naar een mooie bevalling.
Mijn passie voor zwangerschap en baby’s begon al heel vroeg, al lang voor ik mijn man leerde kennen. Mijn passie groeide nog meer toen ik trouwde, zwanger werd en ging bevallen. Spijtig genoeg is in mijn geval niet alles verlopen zoals ik had gewenst. Ik weet dus uit ervaring dat bevallen niet altijd volgens plan verloopt en weet hoe belangrijk het als mama en papa is om dit moment zo memorabel mogelijk te maken. Bij mijn eerste koppels heb ik reeds mogen ervaren wat het doet met een vrouw om te mogen bevallen zoals gewenst. En wat het doet met een man om zijn vrouw in alle kracht te helpen bevallen. Dit alles vormt mijn motivatie en zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk koppels wil helpen om ook hier hun dromen waar te maken.
Vrouwen willen de dag van vandaag vaak bewuster de zwangerschap en bevalling beleven. Meer begeleiding en ondersteuning krijgen. Op de hoogte zijn van waar ze als aanstaande mama recht op hebben. Ergens terecht kunnen als ze het even moeilijk hebben of met vragen zitten. Concrete en bewuste keuzes kunnen maken naargelang de situatie die zich voordoet.
In bad bevallen, weeën anders opvangen dan op bed, skin to skin met hun pasgeboren baby (Ook in geval van een geplande of spoedkeizersnede, al is het maar voor even).
De aanwezigheid van een Doula tijdens de bevalling wordt door het medisch team niet enkel toegelaten maar zelfs aanbevolen.
Wat nog geen jaar geleden totaal onbekend was, wordt met de dag steeds populairder… Een Doula.
Er is zoveel geëvolueerd op vlak van bevallingen!
De vrouw, vrouw laten zijn in haar kracht en zelfvertrouwen ondersteunen,, de man helpen om zijn plaats te vinden naast zijn bevallende vrouw en ook zijn zelfvertrouwen ondersteunen. Ik heb tijdens mijn bevallingen spijtig genoeg moeten ervaren dat er erg weinig emotionele steun geboden werd aan het koppel tijdens de arbeid. Zeker als de werkdruk in het ziekenhuis hoger ligt dan gemiddeld hebben koppels hier dus extra nood aan. Dan komt een doula nog extra goed van pas.
Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen. Ons goed voorbereiden, op alles wat kan komen, jullie wensen bespreken, ons laten begeleiden door mensen met kennis en ervaring, …
Ik wil jullie als koppel helpen om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden tijdens de zwangerschap op de bevalling, op het ouderschap, …. , het geeft jullie de zekerheid dat je de steun zal krijgen van iemand die je wensen en voorkeuren kent en hier voor wilt opkomen, …
We bouwen samen een vertrouwensband op na een kennismakingsgesprek, houden regelmatig contact met elkaar via mail, Messenger, stellen samen een geboorteplan op aan de hand van jullie wensen en nog veel meer, hieronder nog enkele voordelen.
Als bijkomende passie heb ik ook fotografie en dus kan ik dit ook als extra dienst aanbieden.
We creëren samen jullie onvergetelijk moment, de geboorte van jullie wonder!
Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie, altijd vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten

Lieve groetjes,

Alexandra

 

Voordelen


Studies hebben aangetoond dat een doula bij
de geboorte veel voordelen biedt.

• Bevallingen duren vaak minder lang

• Minder nood aan epidurale verdoving

• Minder kans op keizersnede

• Minder nood aan hulpmiddelen
(verlostang, zuignap,..)

Belangrijkste functies van de doula

• Aanwezigheid gedurende hele bevalling

• Meer info over verloop arbeid en bevalling

• Ze geeft je een veilig gevoel

• Ze helpt je focussen op wat nodig is

• Ze geeft je vertrouwen in jezelf, je partner
en je omgeving

• Helpt jullie wensen te bewaken

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.