Anny Ongena

Anny Ongena – Amma Doula

www.amma-doula.com

+32 (0)494 19 34 43

anny-ammadoula@telenet.be

 

Over mezelf

Hallo, ik stel me graag even aan jullie voor. Mijn naam is Anny Ongena, ik ben een levenslustige vrouw. In 1992 werd ik mama van een fijne zoon en ondertussen ben ik nu ook een verliefde yaya (grootmoeder) van diens zoontje.

Mijn roots liggen in Congo (DRC). In Afrika wordt de zwangerschap en geboorte nog steeds voornamelijk door vrouwen begeleid. Niet alleen de vroedvrouw, maar ook ‘ervaren moeders’ (bv. moeder, zus, tante, vriendin, buurvrouw) zijn bij de bevalling aanwezig om de barende vrouw bij te staan en indien nodig hand-en-spandiensten te verrichten. Zo ontstaat er een ondersteunende cirkel rondom de barende vrouw, zodat zij in vertrouwen, veiligheid en overgave kan bevallen. De cirkel is een symbool van eenheid, onvoorwaardelijkheid en veiligheid; alles wat zich binnen de cirkel bevindt, is beschermd. Prachtig toch! Deze groepsgeest en belang van community leven zeer sterk in mij, het ‘zorgen voor’ is een eigenschap die mij steeds leid. En in mijn keuzes op professioneel vlak heeft dit me naar het beroep van doula geleid.

Hoe meer ik me in mijn werk als doula verdiep, hoe meer ik erdoor gegrepen wordt. Zwangerschap en geboorte zijn magische gebeurtenissen in het leven. De ouders; de vrouw én haar partner, hierin in bij te mogen staan is een eer en diep vervullend. De bevalling zal voor altijd in het geheugen, en zelfs in het lichaam, van de vrouw gegrift staan en heeft dus verstrekkende gevolgen op haar moeder- en ouderschap. Mijn wens is dat iedere vrouw positief, blij en gelukkig kan terug kijken op haar bevalling.

Wanneer de vrouw de mogelijkheid heeft om invloed uit te oefenen op haar zwangerschap en de omstandigheden van haar bevalling, zij haar rechten weet in het zorgstelsel, zij op een empathische manier ondersteund wordt door haar partner, zorgverlener(s) en eventueel andere aanwezigen, wanneer zij de regie behoudt en degene is die uiteindelijk beslist, denk ik dat dit mogelijk is. Want ik geloof dat elke vrouw het recht heeft om hartelijk en veilig te worden verwelkomd in het moederschap. Dat is waar ik me voor inzet, met hart en ziel. Ik hoop dat ik als doula via liefdevolle ondersteuning een klein beetje kan bijdragen om de intrede van het kind in deze wereld, van de vrouw die moeder wordt én de partner die vader of moeder wordt, een beetje soepeler en zachter kan maken.

Iedereen is welkom bij me, of je nu kiest voor een thuisbevalling, een bevalling in het ziekenhuis of geboortehuis. Ook interessant om weten is dat ik vlot 3-talig ben ; Nederlands, Engels en Frans. Ik ben woonachtig te Antwerpen-centrum en ben actief voornamelijk in; Provincie Antwerpen, regio Waasland, regio Gent. (Andere regio’s eventueel mogelijk op verzoek)

Zou je graag door mij begeleid worden, contacteer me dan gerust voor een vrijblijvend intakegesprek. In dit eerste gesprek maken we kennis, bespreken we de verschillende mogelijkheden + details en voelen we of er een klik is. Zodra jij er dan voor kiest dat ik jou als doula mag begeleiden, volgen er een paar prenatale sessies in aanloop naar de geboorte van je/jullie baby, zodat we elkaar goed leren kennen en ik goed op de hoogte ben van jouw/jullie wensen en behoeften. Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten.

 

Momenteel bestaat mijn diensten- en zorgaanbod uit:

PRENATAAL

  • Zwangerschaps- en geboorte ondersteuning
  • HypnoBirthing® de Mongan Methode
  • Prenatale Yoga

POSTNATAAL

  • Bengkung Buikbinden
  • Rebozo Closing Ritual

Voor meer en gedetailleerde uitleg over mezelf, mijn diensten en zorgaanbod kan je steeds terecht op mijn website; www.amma-doula.com . Heb je interesse, heb je vragen, wens je meer info, wil je graag een van mijn diensten boeken of wil je graag een van mijn diensten aan iemand cadeau doen, aarzel dan niet om me te contacteren via bovenstaande contactgegevens of via het contactformulier op m’n website.

Met hartelijke groet,

Anny

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.