Dominique Ghomid

douladomi.be
dominique@douladomi.be
facebook.com/douladomi
+32 495 71 86 98

Hallo, leuk dat ik me even mag voorstellen!

Wie ben ik?
Dominique, vrouw van Benjamin, mama van Feline (2017), Anaïs (2019) en Vidar (2021).

Oorspronkelijk werkte ik enkele jaren als opvoedster/gezinsbegeleidster in de bijzondere jeugdzorg. Mijn eerste zwangerschap bracht mij veel ontzettend waardevolle inzichten waardoor ik voelde dat mijn vorige job niet helemaal goed meer bij me paste. In deze periode kwamen wij in contact met een doula die ons de rest van de zwangerschap en tijdens de geboorte heeft bijgestaan en ondersteund. Samen met de vroedvrouwen van De Geboortepraktijk heeft zij mee met ons voor een positieve geboorte-ervaring gezorgd.

Al van toen ik klein was, voelde ik veel fascinatie voor de zwangerschap en de geboorte. Ik heb zelfs getwijfeld of ik vroedvrouw wilde worden. Ondertussen weet ik dat ik het liefst vrouwen emotioneel ondersteun tijdens dit mooie proces. “If a women doesn’t look like a goddess during labor, then someone isn’t treating her right.” En het is telkens zo een eer en een prachtige ervaring om vrouwen en hun geboortepartners te mogen voorbereiden op en bijstaan tijdens dit krachtige en liefdevolle moment.

Behalve zwangerschaps- en geboortedoula, ben ik ook een postnatale doula. Want de transitie naar moederschap stopt uiteraard niet bij de geboorte. Integendeel, dan begint pas het “échte avontuur”. In onze maatschappij worden nieuwe-mama’s (bij elk kind word je opnieuw mama) vaak wat vergeten.  Daarom ben ik me gaan specialiseren in postnatale begeleidingen. Daarnaast ben ik een perinatale counselor, waarbij ik psychologische ondersteuning bied vanaf de geboortewens tot twee jaar na de geboorte.

  • 2018 Doula bij de Vlaamse federatie van doula’s
  • 2020 HypnoBirthing® – De Mongan methode bij Enjoy HypnoBirthing® – HypnoBirthing® Institute
  • 2020 Holistic Pulsing bij Mira
  • 2020 Verbindende communicatie bij Blabla
  • 2021 Postnatale doula bij Postnatal Support Network
  • 2021 Perinatale counseling bij Draag-kracht
  • 2021 Homeopathie (consensus) bij CEDH
  • 2022 Homeopathie in de verloskunde bij CEDH
  • 2022 Bengkung Bellybind bij doula Danie

En ondertussen blijf ik me bijscholen en verder verdiepen.
Ook zet ik me in als bestuurslid bij de Vlaamse Federatie van Doula’s.

Lieve groetjes,
doula Domi

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.