Bijscholing 'Doula Essentials', de meest succesvolle hands-on technieken. 18 maart Kruisem

Tijdens deze dagworkshop worden de meest gebruikte hands-on technieken tijdens zwangerschap en bevalling aangeleerd en ga je deze samen doen, ervaren, voelen en erover uitwisselen. Alle geboortewerkers zijn welkom, doula’s, vroedvrouwen,…

Nood aan opfrissing, herhaling van de doula technieken? Nood om erover te kunnen uitwisselen, je vragen te stellen en/of zin om er nog eens in te duiken om meer zelfzekerheid te krijgen in het toepassen van deze technieken?

Deze hands-on technieken zijn een combinatie van meerdere methodes die zijn ontworpen om balans en ontspanning te brengen tijdens de zwangerschap. De technieken tijdens de bevalling zijn gericht op comfort, verlichting en ondersteuning van het fysiologische proces om de geboorte zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Het is een verzameling van ademhaling, ontspanning, drukpunten, massage, rebozo en houdingen om het geboorteproces alle kansen te geven om zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen ook als het anders loopt. 

Annelien Goetschalckx en Line De la Ruelle zullen ons verrijken met hun kennis en ervaring over  hoe je zwangere vrouwen kan ondersteunen met veilige technieken tijdens zwangerschap en bevalling en hoe je enkele technieken kan aanleren aan het koppel, om zich zo optimaal voor te bereiden op een vlotte geboorte. We laten ons inspireren door rebozo, massage, shiatsu, zw-yoga, spinning babies, drukpunten,… en nieuwe inzichten vanuit Body Ready Method!

Programma
09u15: Onthaal

9u30 – 12u30: 

  • Inleiding: Hands-on versus hands-off
  • Technieken en oefeningen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Rebozo  

12u30: Middagmaal

13u30 – 16u30

  • Drukpunten, massage en intro BRM
  • Moxa 

16u30 Uitwisseling en afronding

Einde voorzien rond 17u30

Meebrengen indien je het hebt:

-rebozo

-geboortebal

-kussentje

-handdoek

-schrijfgerief en notitieboekje

Schrijf je via deze link in!

 

Plaats:

Praktijk “Prikkels en dragen”

Ouwegemsesteenweg 72, Kruisem.

Parkeren:

In de straat en 200 m van de deur gratis parking van school

Prijs

Leden; €150

Niet-leden; €175

Student vroedvrouw; €150

Inclusief koffie/thee, werkmapje en aanwezigheidsattest.

Klik hier om je in te schrijven

De cursus gaat door bij minimaal 12 inschrijvingen. Maximum 16 deelnemers.

Inschrijving mogelijk tot 10 maart 2023. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld integraal terug gestort.

Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘ naam + doula essentials 2023” , op rek.nr. IBAN BE87 7390 1783 7994, BIC: KREDBEBB op  naam van Vlaamse Federatie van Doula’s

Zodra de betaling gebeurd is, ontvangt u een bevestigingsmail.

Bij afwezigheid op de dag van de workshop kunnen enkel leden en enkel omwille van doula-begeleiding een waardebon ontvangen voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD.

Heb je vragen: workshop@dedoula.be 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.