Eva Vergaelen

Eva Vergaelen

+32 474 372337
Eva_vergaelen@hotmail.com

Lieve vrouw,

Een bevalling is misschien wel de gebeurtenis met de grootste impact in jouw leven, of het nu de eerste is of de derde. Elke bevalling is een wonder, is poëzie. Je baart immers niet alleen jouw baby, maar ook jezelf. Het is een geboorte en een hergeboorte, en in die stroom neem je ook je partner en/of omgeving mee.

In Vlaanderen bevallen de meeste vrouwen in een ziekenhuis. Op zich is daar niets mis mee, en we mogen dankbaar zijn dat onze medische dienstverlening zo toegankelijk is. Helaas worden bevallingen daardoor te snel gemedicaliseerd, vooral in onze hoofden. Van zodra de bevallende vrouw het ziekenhuis binnengaat, stapt ze in de rol van patiënt. Van iemand die zich overlevert aan medische handelingen waarin ze vaak zelf weinig inspraak heeft of durft te hebben. Er is een verandering in macht- en krachtverhouding. Maar een bevalling is net het meest krachtige proces dat een vrouw kan meemaken.

Een doula is er voor jou om je te blijven herinneren aan je eigen kracht, je daarin te verankeren en vertrouwen te hebben in het proces. Ze ondersteunt ook je partner om zich betrokken te voelen en (eventueel) een actieve rol op te nemen. Want zelf is een dou-la niet zozeer een doe-ner, dan wel een zijn-er. Ze is er, voor jou, je partner, je baby. Ze helpt je je te verbinden met de levenskracht van je baarmoeder en je daaraan over te geven in een onvoorwaardelijk vertrouwen. Wat er ook gebeurt, of er alsnog medische ingrepen nodig zijn of niet, jouw stroom van vertrouwen zal jouw baby voeden op haar of zijn levenspad. En zelf kan je zo de vrijgekomen baarkracht omzetten in liefdevolle draagkracht.

Voel je een warm gevoel in je onderbuik bij het lezen van deze tekst? Dan is een doula wellicht iets voor jou. Woon je in de Kempen, dan kan je bij mij terecht.

Mijn naam is Eva, moeder van vier. Ik schenk graag leven, aan liefde, woorden, klanken en mensen. Als doula kan ik je mijn bewuste aanwezigheid bieden, voor de geboorte, tijdens het volledige proces van de bevalling en na de (her)geboorte. Ik bied je in elke fase ook yoga- en ademhalingsoefeningen, meditatietechnieken, massage, baarmoederheling, voedingsadvies, borstvoedingsondersteuning, persoonlijke coaching en … poëzie.

Eva

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.