Marthe Van Droogenbroeck

Werken met zwangere, barende vrouwen en baby’s, die droom heb ik altijd al gehad. Als jongste van vijf en heel mijn leven tussen pleegzusjes en pleegbroertjes geleefd zit zorg dragen voor anderen al heel lang in mij.

Echter heb ik nog een passie, namelijk muziek.

Toen ik aan het kunsthumaniora afstudeerde twijfelde ik heel hard om vroedkunde te studeren. Maar omdat ik toen al 6 jaar muziek studeerde en dit niet zomaar links wou laten liggen besloot ik hiermee verder te gaan.

Hoe langer ik op conservatorium zat hoe meer het begon te kriebelen, tot ik op een bepaald moment op het begrip ‘Doula’ botste. Dit is echt iets voor mij dacht ik! Ik las en zocht, schrijnende verhalen en het begrip: geboorte trauma zag ik voorbij komen. Toen voelde ik het, het vuur in mij als doula. Ouders ondersteunen en informeren zowel fysiek als mentaal, handvaten bieden voor een zachte geboorte vol vertrouwen waarin de regie steeds in jouw handen blijft. Een geboorte waar de partner niet enkel een toeschouwer is maar echt  deel is van het proces.

Zo besloot ik de sprong te wagen en dit terwijl ik op 21 jarige leeftijd net ook aan mijn master jazz en lichte muziek ging beginnen. Ik ben zo dankbaar dat ik mijn twee passies kan combineren op dit moment.

Juist die emotionele connectie maken met vrouwen en hun partner, is zo waardevol voor mij. Ik wist dat ik juist voor dat onderdeel de tijd wilde nemen en ook dat die tijd in de huidige zorg er soms niet is.

Het is zo belangrijk om je als vrouw tijdens je zwangerschap, bevalling, eerste weken met je baby gezien en gehoord te voelen. Want hoe jij je in deze fases voelt, dat blijft je de rest van je leven bij.

Ook ben ik beschikbaar voor draaginfo en cursus babymassage.

Gsm nr: +32 47 24 89 19 2
Adres: Vogelzangstraat 43, 1790 Affligem

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.