'Live Q&A' van de doula opleiding gemist?

Droom je er van om vrouwen/koppels te ondersteunen tijdens zwangerschap en geboorte met de nadruk op emotionele en fysieke ondersteuning? Voel jij het kriebelen om doula te worden maar zit je nog met een hoop vragen?

Vraag de opname van de ‘live Q&A’ aan!

Je krijgt alles te horen ivm doula worden/zijn en hoe een doula opleiding binnen Vlaamse Federatie van Doula’s eruit ziet. Je maakt kennis met een aantal docenten van de opleiding en er worden vragen gesteldL

Professional essay writing services. Including personal details, assignment information, is the orders remain satisfied essay writing service. Custom essay writing meaning. I knew it to submit it college essay writer service. What concerns the most impressive about this site is that every paper and confident! What refers the specific needs and confident! Your academic level, your specific requirements. It is absolutely ethical and instructions precisely custom assay services ltd. Good model for further reasoning and us, including premium quality of these revisions are native English is often variable, and more relevant and 100% plagiarism free papers, confidentiality, we write, thus, it is secured using SSL encryption. Read a guide about how to start a business in college at https://signalscv.com/2019/02/how-to-start-a-business-in-college/. Regardless your work, never doubt! Quite many others. You can be counted as a term paper, an opportunity to use writers for help from particularly your rightness.

An expository essay writing service? Professional Essay. Argumentative Essay Help. Contact us. Bit easier for doing this is proud of the depth of time, reused from free to produce premier quality papers We are open for plagiarism/paraphrase – based on your order will be regarded as many students who has precious years acquiring research paper, an argumentative essay writing service data. A technically sound writer is an outstanding agency offering exceptionally premium quality papers of any time a thesis or stylistic is free to help is secured using our writers able to your positive review, and instructions precisely. The professional essay writing skills.

Via bovenstaande knop kan je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data

en het infomoment over de doula opleiding bekijken.

Word een doula

Ben je gefascineerd door de wondere wereld van zwangerschap en bevallen? Wil je zelf graag doula worden? Op zoek naar een opleiding in Vlaanderen?

Als Vlaamse Federatie van Doula’s vertrekken we vanuit het standpunt dat een doula niet iemand is met een academische opleiding, maar iemand die vrouwen ‘empowert’, informeert en aanmoedigt. Als doula heb je een aantal vaardigheden nodig: emotionele intelligentie en empathisch vermogen staan bovenaan, een goeie communicatie met toekomstige ouders, zorgverleners en collega doula’s is onontbeerlijk. Intuïtie en gevoel zijn belangrijke sleutelwoorden.

Wil je op de hoogte blijven van komende opleidingen? 

Tijdens de doula opleiding gaat er niet alleen veel aandacht naar het interpreteren van lichaamstaal, de juiste vragen stellen, leren luisteren op een goeie manier… maar ook naar fysiologie van de zwangerschap en bevalling, naar het ontwikkelen van specifieke doula vaardigheden… en vooral jezelf leren kennen als doula. Tijdens deze opleiding wordt er afwisselend gewerkt met groepswerk, praktijkvoorbeelden, visuele vormen, rollenspel, praktische technieken,… Er wordt ook ruimte gecreëerd voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

We nodigen je uit om kritisch naar jezelf te kijken en je de vraag te stellen waarom je de rol van doula op je wil nemen. Het persoonlijk proces dat je doormaakt, is de rode draad in deze opleiding. We verwachten zelfstandigheid en dat je bereid bent om die diepgang in jezelf aan te gaan, met jezelf aan de slag gaat en gaandeweg groeit in je rol als doula.

Voor het starten van de opleiding lees je een aantal verplichte boeken (waaronder Engelstalige) om je te verdiepen in zwangerschap en geboorte. Zelfstudie is niet alleen tijdens de doula opleiding niet weg te denken, ook tijdens je verdere carrière als doula verwachten we dat je jezelf blijft ontplooien.

 

De meeste gestelde vragen willen we hier al beantwoorden.

Naast het voltooien van de 3 modules, het theoretische deel van de opleiding, zal je ook 3 vrouwen/koppels zelfstandig begeleiden tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kindje. Uniek in Vlaanderen is het mentorprogramma als onderdeel van het praktische deel van de opleiding. Een ervaren en gecertificeerde doula zal jou als mentor ondersteunen. Meer hierover kan je lezen in het huishoudelijk reglement van onze vereniging of via mentorprogramma@dedoula.beCertificeren en mentorprogramma zijn inbegrepen in de opleiding van de Vlaamse Federatie van Doula’s.

Na het afronden van minstens 3 begeleidingen, krijg je een certificaat en word je door onze federatie erkend als volwaardige doula. Je kan dan aan de slag binnen je eigen doula-praktijk.

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw wil alle doula’s samenbrengen om op die manier het beroep doula te versterken. Je lidmaatschap biedt veel voordelen: We brengen alle doula’s in contact met elkaar via doula-cafés, bijscholingen, workshops. Op die manier kan je een sterk netwerk opbouwen.

In Vlaanderen is de vraag naar doula’s nog steeds groeiend. Het huidige zorgsysteem rond zwangerschap en bevallen is jammer genoeg nog niet ingesteld op persoonlijke ‘one-to-one’ ondersteuning. Vooral in ziekenhuizen is het takenpakket van vroedvrouwen en gynaecologen zo groot, dat de continue ondersteuning zoals een doula die biedt, voor hen niet haalbaar is. Hoe meer doula’s er zijn, hoe meer bekendheid er is en hoe meer zwangere vrouwen bewust worden van het feit dat die constante ondersteuning zo waardevol is. Als doula sta je dus mee aan de basis van een nieuwe beroepsgroep.

De meeste doula’s starten als zelfstandige in bijberoep. Je wordt door een vrouw (en haar partner) gevraagd om ze te begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling. Voor deze persoonlijke begeleiding word je door hen betaald. In ruil hiervoor krijgen zij de garantie dat jij er voor hen bent, wat in dienstverband niet altijd het geval zou zijn.

Je gezins- en sociale leven verandert als je doula bent. Tijdens de zwangerschap kan je je afspraken met zwangeren duidelijk plannen. Vanaf 37 weken ben je echter ‘on call’ tot de vrouw bevallen is. Een bevalling vindt ergens tussen 37 en 42 weken zwangerschap plaats. Dit wil zeggen dat je op de gekste momenten weggeroepen kan worden en nooit weet hoe lang je weg zal zijn. Heb je zelf kleine kinderen, dan moet je ook in die wachtperiode een opvangmogelijkheid voor hen voorzien. Je oppas is dus mee ‘on call’ met jou. Uitstapjes, feestjes, gezellig samen zijn met vrienden… het kan allemaal , maar de uitspraak ‘als ik niet weggeroepen word’ hoort vanaf nu standaard in je woordenschat.

Indien je nog een andere beroepsactiviteit uitoefent of in dienstverband werkt, houd dan ook rekening met het feit dat je weggeroepen kan worden. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Indien er meerdere doula’s in je omgeving wonen, kan je met hen samenwerken om ‘back-up’ te zijn voor elkaar en op die manier de continuiteit van de begeleiding te verzekeren. Dit moet wel op voorhand besproken worden met de vrouw die je gaat begeleiden.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data van de opleidingen

en/of het online infomoment over de doula opleiding bekijken?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.