Partners VFvD

MyFamily

Wij werken graag samen met partners die een relevante meerwaarde kunnen betekenen voor toekomstige ouders. En omdat kinderen, hoe klein ook, nu eenmaal (veel) geld kosten, lijkt MyFamily ons als uitbetaler van het Groeipakket een geschikte partner.

Wie is MyFamily?

MyFamily is één van de vier private uitbetalers van het Groeipakket, de nieuwe kinderbijslag in Vlaanderen. MyFamily wil kinderen – en de gezinnen waarin zij opgroeien – meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien in de wereld van morgen. Dat doet zij door (toekomstige) gezinnen eenvoudig en laagdrempelig te informeren, en door hen te helpen bij al hun vragen over het Groeipakket.

Wat is het Groeipakket

Sinds 1 januari 2019 spreken we van het Groeipakket in Vlaanderen. In dat nieuwe systeem krijgt elk kind een financieel pakket, helemaal op maat van dat kind en van het gezin waarin het opgroeit.

Het Groeipakket bestaat uit het Startbedrag (vroegere kraamgeld of geboortepremie), het Basisbedrag (vroegere kinderbijslag) en een Schoolbonus in augustus. Daarnaast zijn er nog ondersteuningstoeslagen voor kinderen die dat nodig hebben: Zorgtoeslag, Sociale toeslag, Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag. Meer lezen

MyFamily zorgt ervoor dat je je Groeipakket steeds op tijd en correct ontvangt. Daarnaast ontwikkelde ze enkele praktische tools die je eenvoudig helpen.

Startbedrag

Het Groeipakket start met een Startbedrag: €1.122 waar je recht op hebt bij de geboorte of adoptie van je kindje. Je kan je Startbedrag heel eenvoudig online aanvragen. Vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum ontvang je het bedrag op je rekening.

Daarna onderzoekt MyFamily ook meteen of je recht hebt op het Groeipakket. Als dat het geval is, dan hoef je zelf verder niks te doen: na de geboorte ontvang je automatisch maandelijks het Basisbedrag op je rekening, eventueel aangevuld met enkel toeslagen.

Kindkompas

“Een kind kost een huis”, zegt men wel eens. Is dat echt zo? MyFamily ontwikkelde daarvoor samen met KU Leuven en Mama Baas het KindKompas. Dankzij deze tool ontdek je meteen hoeveel een kind nu écht kost. Je doorloopt drie korte stappen, en ontdekt zo hoeveel je kroost je maandelijks kost.

Meer informatie op myfamily.be of via info@myfamily.be.

 

 

 

 

 

 


De Doula op je geboortelijst zetten? Dat kan bij Pakske!

Een geboortelijst gebruik je om vrienden en familie te laten bijdragen aan je prille gezinsgeluk. Op die manier kunnen ze hun steentje bijdragen en jou op weg helpen in deze fantastische fase van je leven.

Traditioneel vs hoe het hoort te zijn

Bij een traditionele geboortelijst zit je vast aan één winkel en bijgevolg aan het aanbod van die winkel. Eigenlijk had je liever die andere kinderwagen, die je online vond op je lijst gezet. Bovendien kan je enkel (nieuwe) producten en spullen toevoegen. Maar wat als er een manier bestond om spullen én diensten om je lijst te zetten die je écht wil en écht kan gebruiken?

Met dat idee werd Pakske geboren. Met een geboortelijst bij Pakske kan je eender wat, van eender waar toevoegen. Je bent volledig vrij en er zijn geen beperkingen. 

Wat kan ik dan allemaal toevoegen?

Bij Pakske kan je producten van eender welke shop toevoegen aan jouw geboortelijst. Zodat je volledig je zin kan doen. Maar evengoed kan je tweedehands spullen toevoegen. Familie en vrienden kunnen dan bijdragen voor die tweedehands spullen. Zo wint iedereen: jij hebt wat je écht wil én je kan het toch nog op je lijst zetten. Familie en vrienden kunnen hun steentje bijdragen aan items die écht van nut zijn.

Naast producten, kan je bij Pakske perfect diensten en gunsten toevoegen. Denk maar aan kraamkost, babysit en dus ook de Doula.

De Doula op je geboortelijst

Dat de Doula een fantastische manier is om je te begeleiden tijdens zwangerschap en geboorte, daar moeten we je niet van overtuigen. Dankzij Pakske kan je de Doula ook op je geboortelijst zetten. Zo kunnen de mensen die je lief hebben, zoveel als ze zelf willen, bijdragen aan jouw Doula.

Voorbeeld

Zo hebben we op onze voorbeeldlijst doulabegeleiding toegevoegd. Zie voorbeeld hieronder:

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.