Vlaamse Federatie van Doula’s vzw

Organiseert
i.s.m. Groei Natuurlijk

Verbindende Communicatie
in de geboortezorg

Vrijdag 24 november 2017

Trainingsdag voor vroedvrouwen, doula’s en andere zorgverleners in de moeder en kindzorg.

De vzw Vlaamse Federatie voor Doula’s organiseert i.s.m. Groei Natuurlijk een trainingsdag ‘Verbindende communicatie in de geboortezorg’ met Peggy Quaaden, gecertificeerd trainer CNVC.

Deze trainingsdag in verbindend communiceren is gericht op doula’s, vroedvrouwen en iedereen die werkt met vrouwen/koppels die een kindje verwachten of onlangs kregen. Als zorgverlener in de geboortezorg is samenwerken belangrijk en kom je in contact met andere zorgverleners die niet steeds dezelfde mening/visie handhaven. Deze jobs brengen specifieke uitdagingen met zich mee.
Het kan soms best een hele opdracht zijn om een aangename samenwerking te verkrijgen, bijvoorbeeld tijdens een bevalling in het ziekenhuis, waarbij het belang van de moeder en haar baby voorop staat. Vrije keuze, een aangename samenwerking, erkenning voor alle inspanningen lijken niet altijd evident te zijn.

Zijn relaties met je collega’s en cliënteel belangrijk voor jou? Of ben je benieuwd hoe je meer begrip, harmonie en samenwerking kunt creëren met de mensen om je heen én in jezelf? Wellicht heb je genoeg van ruzies en conflicten en zou je graag in het samen leven een gezond evenwicht willen vinden en bewaren?Dan kan Verbindende Communicatie je nieuwe manieren leren om deze contacten te verbeteren. In het veld voorbij goed en fout is de plaats waar Verbindende Communicatie zich afspeelt en waar verbindingen tot stand komen. De methodiek van Verbindende Communicatie biedt mensen concrete tools om dit mogelijk te maken. Beter zorgen voor jezelf én daarbij ook mee blijven zorgen voor de ander, met als resultaat dat frustraties tot rust kunnen komen in jezelf.

Locatie:
’t Werkhuys
Zegelstraat 13
2140 Antwerpen
http://www.werkhuys.be

Prijs:
Leden VFvD € 100,-
Niet-leden € 130,-
Prijs incl. lidmaatschap tot 31/12/2018 € 175,-

Inclusief koffie/thee, lunch, syllabus en aanwezigheidsattest.

Goedkeuring voor permanente opleiding voor vroedvrouwen in aanvraag.

Programma

09.00: Onthaal

09.30: Introductie Verbindende Communicatie

11.00: Pauze

11.15: Empatisch luisteren naar de ander

12.30: Lunch

13.15: Empatisch luisteren naar jezelf

14.30: Pauze

14.45: Eerlijk spreken

16.00: Afronden; wat neem ik mee

Einde voorzien rond 17u

Inschrijven:
De cursus gaat door bij minimaal 12 inschrijvingen. Maximum 20 deelnemers.
Inschrijving mogelijk tot 15 november 2017. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld integraal terug gestort.

Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘ naam + VC 2017”
op rek.nr. IBAN BE08 6528 3995 4913 – BIC HBKABE22

Zodra de betaling gebeurd is, ontvangt u een bevestigingsmail (gelieve deze af te drukken en mee te brengen)

Bij annulatie
Tot 1 maand voor aanvang van de cursus wordt het bedrag teruggestort verminderd met 10% administratiekosten. Binnen de maand voor aanvang van de cursus wordt het bedrag niet teruggestort. Indien een andere persoon je plaats kan innemen, betalen we het inschrijvingsgeld terug verminderd met 25 % administratiekosten.

Bij afwezigheid op workshop kunnen enkel leden omwille van doula-begeleiding een waardebon ontvangen voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD.

Nog vragen over deze workshop? Mail ons dan even.

Klik hier als je wil inschrijven

Inschrijven

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.