Mijn vrouw had bij haar vorige partner zware vruchtbaarheidsproblemen en hield er een zware depressie aan over. Dat heeft geleid tot een misgelopen zwangerschap. We wilden het toch nog eens proberen, maar dan wilde mijn vrouw er een doula bij. Ik stond daar eerder sceptisch tegenover, maar uiteindelijk bleken mijn vooroordelen verre van waar. Alexandra Fleischer heeft ons goed begeleid bij het verlies en tips gegeven om een nieuwe zwangerschap te bevorderen. Het resultaat: vlak na de behandeling werd mijn vrouw opnieuw zwanger. Blijvend deze keer. Ook de aanwezigheid van Alexandra tijdens de bevalling was een enorme meerwaarde. Ze liet me zien hoe ik een goede steun kon zijn voor mijn vrouw en haar kon helpen om de weeën dragelijker te maken.”
Ik heb onlangs voor de eerste keer een arbeid en een bevalling samen gedaan met Alexandra Fleischer. Ik wist op voorhand dat er een doula zou bij zijn en stond er nogal een beetje weigerachtig tegenover. Ik was bang dat het mij aan de kant ging schuiven als vroedvrouw, maar achteraf bekeken leek het de perfecte aanvulling voor de patiënt. Als vroedvrouw in een ziekenhuis heb je niet altijd de tijd en de ruimte om continu bij de patiënt in arbeid aanwezig te zijn zoals zij dat zou willen. Wij geven tips en ondersteunen zoveel als mogelijk tijdens de arbeid, maar moeten uiteraard ook een dossier bijhouden en staan helaas niet 1 op 1 toegewezen aan de patiënt. Er zijn dus meer patiënten om voor te zorgen. Waar ik instond voor het medische gedeelte was Alexandra er voor de ondersteuning van zowel de toekomstige moeder als vader. Ze masseerde haar wanneer nodig, zorgde voor gezelligheid en sereniteit, en dit alles steeds in overleg met ons als vroedvrouw. Er was dus veel wederzijds respect! Doordat het koppel Alexandra al gezien had in de zwangerschap hadden ze met haar ook al een hechte band, je merkte duidelijk dat ze zich overgaf aan de zorg van Alexandra. Ze hadden een blindelings vertrouwen in mekaar.
I have to say that it was some kind of luck mixed with intuition when I found Veerle and immediately had insurance that I need exactly this person. After very first conversation via Skype I had confidence and a great feeling of support. It’s especially important when you give birth 1st time and do it not in your motherland + you eager to do it at home with your husband 😊 besides courses where I got a lot of information and I’d been prepared theory wise very good, I trust Veerle 100%. And it was the key to have no fear and trust my baby and my body during labour. She helped to be in contact with my inner source and be in deep contact with my baby. It was a beautiful way to meet our star) thank you so much ❤️🙏🏻
We weten niet goed hoe we Caroline kunnen bedanken om erbij te zijn, ik kan niets meer zeggen als – het team was volledig. Niemand was te veel, alles werkte als een goed geoliede machine. Zonder één van jullie had ik het niet gekunnen, ook het gesprek dat we hadden voor de bevalling toen ze kwam masseren (zoveel liefde dat ik toen voelde) deed ontzettend goed. Het voelt zo fijn om omringt te zijn met zo’n lieve mensen, we zijn het gelukkigste gezinnetje ter wereld en ook haar erg dankbaar hiervoor.
We weten niet goed hoe we Caroline kunnen bedanken om erbij te zijn, ik kan niets meer zeggen als – het team was volledig. Niemand was te veel, alles werkte als een goed geoliede machine. Zonder één van jullie had ik het niet gekunnen, ook het gesprek dat we hadden voor de bevalling toen ze kwam masseren (zoveel liefde dat ik toen voelde) deed ontzettend goed. Het voelt zo fijn om omringt te zijn met zo’n lieve mensen, we zijn het gelukkigste gezinnetje ter wereld en ook haar erg dankbaar hiervoor.
Nooit gedacht dat een doula zoveel voor ons kon betekenen.Toen ik ons doula Caroline leerde kennen en na een gesprekje, stelde ik het voor aan mijn vrouwtje die direct enthousiast was...Ik eerlijk gezegd, was ik niet voor maar ook niet tegen (had ook nog nooit van een doula gehoord...) Als je het mij nu vraagt zou ik niet meer zonder haar een bevalling willen meemaken. Ze betekende zowel voor mij, mijn vrouw en zelfs voor de tweeling een ZEER grote steun... #SUPERDOULA
Een kindje op de wereld zetten is de meest unieke en intieme ervaring dat je als vrouw kan meemaken, daarom wou ik iets heel persoonlijk en speciaal zoals een doula. Graag wou ik dit hele proces delen met mensen die ik vooraf kende, ik wou liever geen nummer zijn bij onbekende vroedvrouwen "van wacht" die met verschillende bevallingen tegelijk bezig zijn.Ik had nood aan een individuele zorg, begeleiding en bevestiging. Daarom kozen wij voor onze doula Line. Line was alles wat ik zocht in de begeleiding van de zwangerschap tot de werkelijke arbeid. Met foto’s , filmpjes, een demonstratie met pop...kregen we stap voor stap een betere kijk op wat we eventueel konden verwachten. We bespraken geboorteplannen, ze gaf ons uitleg over de verschillende bevallingsmogelijkheden en leerden ons ontspanningsoefeningen aan. Line zorgde er vooral voor dat ik mijn buikgevoel moest volgen en naar mijn lichaam moest luisteren. Naast emotionele en informatieve begeleiding “zorgt” zij gewoon ook voor je tot in de kleinste praktische details. Onder stresssituaties vergeet je dingen en kan je moeilijker beslissingen nemen en Line was continue aanwezig, van voetmassages tot de kamer verfrissen met zalige geurtjes. Ik voelde mij zelfs Cleopatra toen zij mij samen met mijn man met warm water overgoot als ik in bad lag met pijnlijke weeën. Vanaf de weeën tot de bevalling, Line heeft mij maar ook Koen gerustgesteld, gesteund en tips gegeven om ons kindje op een zo natuurlijk mogelijke wijze het licht te laten zien. Zij vindt de perfecte balans tussen de psychologie, de wetenschap en het mythische van de zwangerschap. Zij biedt een heel grote meerwaarde en ik zou haar aan elke toekomstige moeder willen toewensen want zij is haar gewicht meer dan in goud waard! Echt bedankt Line! Dikke kus
Hoe bijzonder blijft dit. Samen met deze lieve vrouw op de foto. Zij heeft ons begeleid in de zwangerschap met een cursus hypnobirthing, borstvoedingcursus en ze was aanwezig tijdens het geboorteproces. Gewoon dat zij er was om mij en mijn partner te steunen, tips te geven, kennis te delen, je vertrouwen geeft in wat je lichaam aan kan, leren luisteren na je lichaam want dit is de natuur en wij vrouwen kunnen dit, een hand op je schouder, niet alleen bij jou maar ook bij je partner, zorgen dat je niets mee krijgt van de dingen die rondom je gebeuren maar toch bewust bent van die dingen die gebeuren en die je ook mag/kan weigeren - uiteraard zonder dat jij en je kind in gevaar is -, zorgt dat je in je bubbel kan blijven, zorgt dat je voldoende vocht binnen krijgt, je masseert op je rug, zorgt voor een rustige aangename sfeer doormiddel van kaarsjes, rustgevende muziek (spotify: relax & unwind) en gedimd licht. Ja, dat is goud waard! .

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.