Bio

Mijn naam is Hanne, mama van van Mies, Odil, Guus* en Lot.
Als doula en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in zwangerschap na verlies.
Na de geboorte van ons eerste kindje wilde ik graag in de geboortezorg gaan werken. Toen ik enkele jaren later 6 maanden zwanger was van ons derde kindje, besloot ik om loopbaanbegeleiding te gaan volgen en uit te zoeken wat ik juist wilde doen. Zo kwam ik er achter dat doula worden mijn droom was. Kort daarna overleed ons zoontje Guus onverwacht na een zwangerschap van 34 weken. Ik was kapot van verdriet maar had tegelijk al snel de wens voor een vierde kindje. Een nieuwe zwangerschap zou enorm zwaar worden en ik voelde toen al dat ik andere mama’s wilde gaan begeleiden tijdens deze intense periode. In oktober 2024 rondde ik de opleiding tot doula af en ging ik van start met LOTUS* geboortebegeleiding na verlies.
LOTUS* is de samenvoeging van Lot en Guus*, de lotus staat symbool voor de transformatie van duisternis naar licht.
Terug in verwachting zijn nadat je een kindje bent verloren, kan met veel uitdagingen gepaard gaan. Al vanaf de zwangerschapswens kan ik jou en je partner bijstaan door een houvast te bieden tijdens deze complexe periode. Ik bied jullie handvaten aan om om te gaan met gevoelens van angst, schuld of verdriet zodat er meer ruimte vrijkomt voor dankbaarheid, geluk en hoop. Het is mijn doel om er voor te zorgen dat je deze zwangerschap op een meer bewuste manier kan beleven in plaats van het enkel maar te ondergaan.
Ook bij de bevalling wil ik jullie graag bijstaan door te zorgen voor zowel fysieke als mentale ondersteuning tijdens de arbeid. Zo hoop ik dat je naar dit intens moment kan terugkijken met warme en mooie herinneringen.
Na de bevalling is het soms moeilijk om een evenwicht te vinden tussen blijdschap en verdriet. Samen zoeken we naar een manier om deze bijzondere periode op een aangename wijze te beleven zodat je ook echt kan genieten van jouw baby’tje met alle ruimte voor het gemis van je kindje.