Vind een doula

Kaart

Groene locatiestip: gecertificeerde doula
Oranje locatiestip: theoretische opleiding afgerond, stage-ervaring aan het opdoen
Rode locatiestip: bezig met theoretische opleiding en op zoek naar stage-ervaring

Een doula die bij jou past

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw is van mening dat aan de basis van een goede doula een goede opleiding voorafgaat. Naast een theoretische kennis is ook de praktijkervaring van groot belang. Een doula moet in het bezit zijn van verschillende competenties om erkend te worden door onze organisatie.

Een doula moet een bevallende vrouw (en haar partner) emotioneel kunnen ondersteunen, ze moet psychologisch inzicht verkrijgen in de situatie en ze moet de vrouw ook fysiek verlichting kunnen geven door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, massages, koude- en warmtetechnieken, het stimuleren van drukpunten, enz. Een doula verricht geen medische handelingen, maar heeft wel medische kennis van zaken.

Belangrijk is dat je een doula vindt waar beide partners zich goed bij voelen. Is er geen ‘klik’, ga dan op zoek naar een andere doula.

Op onderstaande kaart kan je kijken welke doula in jouw regio beschikbaar is. Kijk zeker even verder dan je neus lang is. De meeste doula’s zijn bereid om een afstand te overbruggen. Belangrijk is dat je een doula kiest waar je een klik mee voelt.

Doula’s buiten Vlaanderen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.