Activiteiten

Als federatie staan wij voor een kwalitatieve zorgverlening en organiseren wij jaarlijks interessante bijscholingen en verdiepingsdagen over verschillende thema’s. 

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw biedt een bijscholingsprogramma aan met korting voor leden. Iedereen is welkom op onze activiteiten, ook als je geen lid bent.

 Nieuwe workshops zijn in ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

WORKSHOP Respectvolle Geboorte
VOLZET
Datum: 
Dinsdag 23/3 en dinsdag 30/3/2021 van 20 tot 21.30 uur
 
ENKEL TOEGANKELIJK VOOR LEDEN VAN VLAAMSE FEDERATIE VAN DOULA’S vzw
 WORKSHOP Respectvolle Geboorte
Als doula kom je soms in netelige situaties terecht.
Een mama heeft wensen buiten de richtlijnen.
De gynaecoloog gaat de episiotomie hechten maar de moeder valt uit de lucht, want ze wist niet dat er een knip geplaatst was.
Er wordt gedreigd met een dode baby als een bepaalde interventie wordt geweigerd.
Het geboorteplan wordt uitgelachen, er wordt meteen een keizersnede voorspelt.
Wat doe je dan? Kan dat zomaar?
In deze interactieve bijscholing maken we het verschil duidelijk tussen obstetrisch geweld en respectvolle zorg aan de hand van vele voorbeelden, de verschillende vormen van geweld in de verloskamer en mensenrechten in de geboorte.
Daarna maken we ook tijd om je handvaten mee te geven om in de praktijk op een correcte, respectvolle manier te communiceren.
We bieden een theoretisch kader afgewisseld met casussen uit je praktijk. Bij het inschrijven voor de bijscholing kan je situaties schetsen die je meemaakte, waar je twijfelde of er correct en respectvol gehandeld werd, vragen die je hebt naar aanleiding van eigen ervaringen of van anderen.
We kiezen voor een gespreide workshop om de theorie na de eerste dag te laten bezinken en een week later terug samen te komen om ervaringen en casussen te delen.
Vroedvrouwen Ruth Sneyers en Sophie van Cauwelaert, dragende krachten achter Samen voor Respectvolle Geboorte zullen deze workshop leiden.
Minimum deelnemers 12
Maximum deelnemers 20

Deelname is 25 € – inschrijven kan niet meer, deze workshops zijn VOLZET

ONLINE WORKSHOP Introductie HypnoBirthing® voor Zorgverleners

We hebben allen hetzelfde doel voor ogen: bijdragen aan een veilige en positieve geboorte ervaring voor moeder en kind.
Zorgverleners hebben een belangrijke rol gedurende zwangerschap en geboorte en het is bekend dat zij beslist het verschil kunnen maken.
Dat is de reden dat we deze workshop hebben ontwikkeld, speciaal voor medische professionals (vroedvrouwen, gynaecologen, dokters, verpleegkundigen), zwangerschapsdocenten, doula’s en geboortezorgwerkers die de basis filosofie van HypnoBirthing® willen leren om ouders die voor deze methode kiezen te kunnen ondersteunen.
Deze workshop van 3,5 uur is enkel bedoeld om inzicht te krijgen in HypnoBirthing® zodat u kunt inspelen op de vragen en wensen van zwangere stellen die de cursus volgen. Deelname aan deze introductie workshop geeft GEEN recht om daarna de HypnoBirthing® cursus te mogen geven.
Deze workshop is zo opgezet dat het zorgverleners inzicht zal geven in de filosofie, technieken en woordkeuze van HypnoBirthing® en hoezeer dit van belang is bij het ondersteunen van barende moeders en hun naasten.
Datum 29 april 2021 of 8 Mei 2021
Tijdstip:
9.00 – 12.45 uur
incl kwartiertje pauze

 

Prijs, incl bewijs van deelname
€ 65,- Geboortewerkers
€ 55,- Leden VFvD
€ 45,- Studenten Vroedkunde/Gynaecologie
incl. bewijs van deelname

Het online infomoment gemist?

Droom je er van om vrouwen/koppels te ondersteunen tijdens zwangerschap en geboorte met de nadruk op emotionele en fysieke ondersteuning?

Voel jij het kriebelen om doula te worden maar zit je nog met een hoop vragen?

Je krijgt alles te horen ivm doula worden/zijn en hoe een doula opleiding binnen Vlaamse Federatie van Doula’s eruit ziet. Je maakt kennis met een aantal docenten van de opleiding en er worden vragen gesteld.

Wij sturen je dan de opname door.

Activiteiten kalender

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.