Activiteiten

Als federatie staan wij voor een kwalitatieve zorgverlening en organiseren wij jaarlijks interessante bijscholingen en verdiepingsdagen over verschillende thema’s. 

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw biedt een bijscholingsprogramma aan met korting voor leden. Iedereen is welkom op onze activiteiten, ook als je geen lid bent.

 Nieuwe workshops zijn in ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

TRAININGSDAG 

Verbindende communicatie in de geboortezorg 

Datum:

Zaterdag 20 november 2021 van 9u15 tot 17u

 Plaats: 

‘De Nieuwe Schuur’

Larumsebrugweg 129, 2440 Geel 

 

De vzw Vlaamse Federatie voor Doula’s organiseert i.s.m. Groei Natuurlijk een trainingsdag ‘Verbindende communicatie in de geboortezorg’ met Peggy Quaaden, gecertificeerd trainer CNVC.

Deze trainingsdag in verbindend communiceren is gericht op doula’s, vroedvrouwen en iedereen die werkt met vrouwen/koppels die een kindje verwachten of onlangs kregen. Als zorgverlener in de geboortezorg is samenwerken belangrijk en kom je in contact met andere zorgverleners die niet steeds dezelfde mening/visie handhaven. Deze jobs brengen specifieke uitdagingen met zich mee.

Het kan soms best een hele opdracht zijn om een aangename samenwerking te verkrijgen, bijvoorbeeld tijdens een bevalling in het ziekenhuis, waarbij het belang van de moeder en haar baby voorop staat. Vrije keuze, een aangename samenwerking, erkenning voor alle inspanningen lijken niet altijd evident te zijn.

Zijn relaties met je collega’s en cliënteel belangrijk voor jou? Of ben je benieuwd hoe je meer begrip, harmonie en samenwerking kunt creëren met de mensen om je heen én in jezelf? Wellicht heb je genoeg van ruzies en conflicten en zou je graag in het samen leven een gezond evenwicht willen vinden en bewaren?Dan kan Verbindende Communicatie je nieuwe manieren leren om deze contacten te verbeteren. In het veld voorbij goed en fout is de plaats waar Verbindende Communicatie zich afspeelt en waar verbindingen tot stand komen. De methodiek van Verbindende Communicatie biedt mensen concrete tools om dit mogelijk te maken. Beter zorgen voor jezelf én daarbij ook mee blijven zorgen voor de ander, met als resultaat dat frustraties tot rust kunnen komen in jezelf. 

Programma:

9u15: Onthaal

9u30: Introductie Verbindende Communicatie

11u: Pauze

11u15: Empatisch luisteren naar de ander

12u30: Lunch

13u15: Empatisch luisteren naar jezelf

14u30: Pauze

14u45: Eerlijk spreken / praktijkvoorbeelden

16u: Afronden, wat neem ik mee

Einde voorzien rond 17u

Plaats: ‘De Nieuwe Schuur’ Larumsebrugweg 129, 2440 Geel 

Prijs: Leden VFvD € 120,- 

Niet-leden € 150,- 

Inclusief koffie/thee, lunch, syllabus en aanwezigheidsattest.

Inschrijven en inlichtingen:

Klik hier als je wil inschrijven

Inschrijving mogelijk tot 12 november 2021. De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Er zijn maximaal 20 plaatsen voorzien.

Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘naam + VC 2021’ op rek.nr. IBAN BE87 7390 1783 7994, BIC: KREDBEBB

Zodra de betaling gebeurd is, ontvang je een bevestigingsmail (gelieve deze af te drukken en mee te brengen)

Bij afwezigheid op workshop omwille van geboorte-begeleiding ontvangt u  als lid een waardebon voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD. 

Annuleringsvoorwaarden zie website.

Voor meer info: workshop@dedoula.be 

BIJSCHOLING 

‘Doula Essentials’, de meest succesvolle hands-on technieken. 

Datum: Zaterdag 23/10/21 van 9u15 tot 17u30

Plaats: Ontmoetingscentrum “De Weg van Aandacht” Herenthoutseweg 21, 2222 Wiekevorst 

ENKEL TOEGANKELIJK VOOR LEDEN VAN VLAAMSE FEDERATIE VAN DOULA’S vzw

Tijdens deze dagworkshop worden de meest gebruikte hands-on technieken tijdens zwangerschap en bevalling aangeleerd en ga je deze samen doen, ervaren, voelen en erover uitwisselen. 

Nood aan opfrissing, herhaling van de doula technieken? Nood om erover te kunnen uitwisselen, je vragen te stellen en/of zin om er nog eens in te duiken om meer zelfzekerheid te krijgen in het toepassen van deze technieken?

Deze hands-on technieken zijn een combinatie van meerdere methodes die zijn ontworpen om balans en ontspanning te brengen tijdens de zwangerschap. De technieken tijdens de bevalling zijn gericht op comfort, verlichting en ondersteuning van het fysiologische proces om de geboorte zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Het is een verzameling van ademhaling, ontspanning, drukpunten, massage, rebozo en houdingen om het geboorteproces alle kansen te geven om zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen ook als het anders loopt. 

Annelien Goetschalckx en Line De la Ruelle zullen ons verrijken met hun kennis en ervaring over hoe je zwangere vrouwen kan ondersteunen met veilige technieken tijdens de bevalling en hoe je enkele technieken kan aanleren aan het koppel, om zich zo optimaal voor te bereiden tijdens de zwangerschap.

https://shiatsupraktijk.weebly.com/zwangerschap-en-postnataal.html

http://www.involleverwachting.be

Prijs:
Leden VFvD € 80,-
Inclusief koffie/thee, werkmapje en aanwezigheidsattest.

Klik hier om je in te schrijven

De cursus gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen. Maximum 20 deelnemers.
Inschrijving mogelijk tot 18 oktober 2021. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld integraal terug gestort.

Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘ naam + doula essentials 2021” , op rek.nr. IBAN BE87 7390 1783 7994, BIC: KREDBEBB op  naam van Vlaamse Federatie van Doula’s

Zodra de betaling gebeurd is, ontvangt u een bevestigingsmail.

Bij afwezigheid op de dag van de workshop kunnen enkel leden en enkel omwille van doula-begeleiding een waardebon ontvangen voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD.

Heb je vragen: workshop@dedoula.be 

Programma
09u15: Onthaal

9u30 – 12u30: 

  • Inleiding: Hands-on versus hands-off
  • Technieken voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Rebozo basis  

12u30: Middagmaal

13u30 – 16u30

  • Drukpunten en massage
  • Moxa

16u30 Uitwisseling en afronding

Einde voorzien rond 17u30

Meebrengen indien je het hebt:

-rebozo

-geboortebal

-kussentje

-handdoek

-schrijfgerief en notitieboekje

Het online infomoment gemist?

Droom je er van om vrouwen/koppels te ondersteunen tijdens zwangerschap en geboorte met de nadruk op emotionele en fysieke ondersteuning?

Voel jij het kriebelen om doula te worden maar zit je nog met een hoop vragen?

Je krijgt alles te horen ivm doula worden/zijn en hoe een doula opleiding binnen Vlaamse Federatie van Doula’s eruit ziet. Je maakt kennis met een aantal docenten van de opleiding en er worden vragen gesteld.

Wij sturen je dan de opname door.

Activiteiten kalender

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.