Activiteiten

Als federatie staan wij voor een kwalitatieve zorgverlening en organiseren wij jaarlijks interessante bijscholingen en verdiepingsdagen over verschillende thema’s. 

De Vlaamse Federatie van Doula’s vzw biedt een bijscholingsprogramma aan met korting voor leden. Iedereen is welkom op onze activiteiten, ook als je geen lid bent.

 Nieuwe workshops zijn in ontwikkeling.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Workshop bellybinden voor geboortewerkers
28 januari 2023
Keerbergen

In diverse culturen over de hele wereld is het de norm om de eerste weken na het geboorteproces de heupen, buik en ribben van een postpartum mama in te binden.
(Op)nieuwe moeders staan open, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch. Het inbinden van de moeder ondersteunt haar doorheen deze transformatieve fase op de verschillende lagen.
Ontdek jij, als geboortewerker, graag welke voordelen er zijn aan inbinden en op welke manieren je een moeder hiermee kan ondersteunen na de geboorte? Dan is deze workshop iets voor jou!
Verloop
Welkom vanaf 9:30
10:00-13:00 Cirkel openen, theorie & verschillende inbindtechnieken oefenen en ervaren.
13:00-14:00 Pauze met eigen lunch
14:00-17:30 Theorie, Bengkung Bellybinden, introductie buikmassage en cirkel sluiten.
Tijdens de workshop gaan jullie oefenen op elkaar, op jezelf en ga je ook zelf ervaren.
 
Prijs:
130€ als lid van de VFvD
155€ als niet-lid van de VFvD
(VFvD = Vlaamse Federatie van Doula’s: https://dedoula.be/)
Prijs exclusief doek!
Er is de mogelijkheid om een doek aan te kopen:
Bengkung bellybind doek (16m) 45€
Bellybind (8m) 25€
https://douladanie.be/verhuurverkoop/
Voor deze workshop geef ik uitzonderlijk 5% korting bij aankoop van een doek bij inschrijving!
Met de hand gemaakte doeken, waardoor je beschikt over een unieke doek waarvan de afmetingen lichtjes kunnen verschillen. De doeken zijn 100% lichte katoen (beige kleur).
Bij interesse in een doek vermeld het bij inschrijving: de doeken worden namelijk op vraag gemaakt. Bestellen kan tot 2 weken voor de workshop en zolang er vooraad is. De dag zelf voorzie ik enkele doeken waarmee geoefend kan worden en die kunnen na de workshop gekocht worden.
 
In de prijs inbegrepen:
(Postpartum) thee, snacks.
Syllabus (wordt via mail nagestuurd).
Doeken waarmee geoefend kan worden tijdens de workshop.
Aanspreekbaarheid na de workshop
 
Wat voorzie je zelf?
Pantoffels (zo houden we de ruimte proper)
Dekentje, matje, kussen,.. alles om het voor jezelf comfortabel & gezellig te maken (we zitten op de grond)
Je eigen doeken (indien je dat hebt): Bengkung bellybind, een rebozo, een geweven draagdoek,.. andere buikbind doeken of technieken.
Een snack om samen te delen (bij voorkeur iets dat niet te hard kruimelt)
Een flesje water
Pen & papier
 
Inschrijven
Voor informatie & om je in te schrijven kan je mij bereiken via danie@douladanie.be
Je bent ingeschreven nadat ik een mailtje met je (factuur)gegevens en de volledige betaling heb ontvangen. Storten doe je op de rekening van Doula Danie –
BE38 9734 0482 3672 met de vermelding ‘Workshop Bellybinden 28/01 + je naam’.
Zet in je mail je volledige naam en je en je gsm-nummer. Voor een factuur ontvang ik daar bovenop je bedrijfsnaam, adres en ondernemingsnummer.
 
De workshop gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen. Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn, dan wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.
 
Wat bij annulatie?
Door jou: Bij annulatie tot 7dagen voor de workshop stort ik het volledige bedrag terug. Bij annulatie in de week voor de workshop is een terugbetaling niet meer mogelijk. Indien je wegens uitzonderlijke omstandigheden toch belet wordt, dan bespreken we wat mogelijk is. Ook dan zal er een bedrag behouden worden voor de vaste kosten.
Door mij: Indien de workshop door mij wordt geannuleerd, dan is er de optie tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld of er wordt een andere datum geprikt.
 
Voor meer informatie: douladanie.be
Ik ontmoet je graag,
Danie

Bijscholing 'Doula Essentials',
de meest succesvolle hands-on technieken.
18 maart Kruisem

Tijdens deze dagworkshop worden de meest gebruikte hands-on technieken tijdens zwangerschap en bevalling aangeleerd en ga je deze samen doen, ervaren, voelen en erover uitwisselen. 

Nood aan opfrissing, herhaling van de doula technieken? Nood om erover te kunnen uitwisselen, je vragen te stellen en/of zin om er nog eens in te duiken om meer zelfzekerheid te krijgen in het toepassen van deze technieken?

Deze hands-on technieken zijn een combinatie van meerdere methodes die zijn ontworpen om balans en ontspanning te brengen tijdens de zwangerschap. De technieken tijdens de bevalling zijn gericht op comfort, verlichting en ondersteuning van het fysiologische proces om de geboorte zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Het is een verzameling van ademhaling, ontspanning, drukpunten, massage, rebozo en houdingen om het geboorteproces alle kansen te geven om zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen ook als het anders loopt. 

Annelien Goetschalckx en Line De la Ruelle zullen ons verrijken met hun kennis en ervaring over  hoe je zwangere vrouwen kan ondersteunen met veilige technieken tijdens zwangerschap en bevalling en hoe je enkele technieken kan aanleren aan het koppel, om zich zo optimaal voor te bereiden op een vlotte geboorte. We laten ons inspireren door rebozo, massage, shiatsu, zw-yoga, spinning babies, drukpunten,… en nieuwe inzichten vanuit Body Ready Method!

https://shiatsupraktijk.weebly.com/zwangerschap-en-postnataal.html

http://www.involleverwachting.be

Plaats:

Praktijk “Prikkels en dragen”

Ouwegemsesteenweg 72, Kruisem.

Parkeren:

In de straat en 200 m van de deur gratis parking van school

Prijs

Leden; €150

Niet-leden; €175

Inclusief koffie/thee, werkmapje en aanwezigheidsattest.

Klik hier om je in te schrijven

De cursus gaat door bij minimaal 12 inschrijvingen. Maximum 16 deelnemers.

Inschrijving mogelijk tot 10 maart 2023. Bij onvoldoende inschrijvingen wordt het inschrijvingsgeld integraal terug gestort.

Inschrijving is definitief na betaling, met vermelding van ‘ naam + doula essentials 2023” , op rek.nr. IBAN BE87 7390 1783 7994, BIC: KREDBEBB op  naam van Vlaamse Federatie van Doula’s

Zodra de betaling gebeurd is, ontvangt u een bevestigingsmail.

Bij afwezigheid op de dag van de workshop kunnen enkel leden en enkel omwille van doula-begeleiding een waardebon ontvangen voor een volgende workshop georganiseerd door VFvD.

Heb je vragen: workshop@dedoula.be 

Programma
09u15: Onthaal

9u30 – 12u30: 

  • Inleiding: Hands-on versus hands-off
  • Technieken en oefeningen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Rebozo  

12u30: Middagmaal

13u30 – 16u30

  • Drukpunten, massage en intro BRM
  • Moxa 

16u30 Uitwisseling en afronding

Einde voorzien rond 17u30

Meebrengen indien je het hebt:

-rebozo

-geboortebal

-kussentje

-handdoek

-schrijfgerief en notitieboekje

 

Schrijf je via deze link in!

Klik hier om je in te schrijven

 

Workshop zwangerschapsmassage
2023

Workshop Zwangerschapsmassage 2023

Wanneer je als doula of vroedvrouw werkt met zwangeren, zou je hen misschien ook willen masseren. Of je geeft al deelmassages, maar zou graag volledige lichaamsmassages willen geven. De band die je opbouwt met je zwangere, verdiept zich door haar fysiek aan te raken.

In 3 dagen leer je de basistechnieken van massage, hoe aan te raken en specifiek hoe je zwangeren kunt masseren. Ook gaan we in op veiligheid en contra-indicaties.

We werken in een kleine groep van maximaal 14 deelnemers, met twee docenten. Hiermee is er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor oefenen en vragen. We oefenen op elkaar; al is dat op de blote huid, degene die gemasseerd wordt is grotendeels bedekt tijdens de hele massage. Marlies Phielix ondersteunt in de persoonlijke begeleiding.

De training is toegankelijk voor eenieder die veel met zwangeren (professioneel) werkt: doula’s, vroedvrouwen, kraamverzorgenden, zwangerschapsyogadocenten. Als je massage ervaring hebt en minder kennis van zwangerschap en bevallen, neem contact op: joyce@biadoulatraining.com 

Meer informatie over de trainers, Joyce Hoek-Pula: http://www.embracingbirth.nl/over-mij/ en over Marlies Phielix: https://www.doulamarlies.nl/over-doula-marlies/over-mij/

Data: Nog te bepalen in 2023 – in het Nederlands 

Locatie : Te bepalen

Tijdstip: telkens van  10.00-17.30 uur

Minimum deelnemers 12 – maximum 14 deelnemers.  Indien onvoldoende inschrijvingen wordt het volledige bedrag teruggestort.

Prijs incl.21 % BTW

Niet leden VFvD 

Leden VFvD :  

Accreditatie bij NBvD: 12 bijscholingspunten.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven. Het materiaal is in het Nederlands. 

Annuleringsbeleid:

Tot 30 dagen voorafgaand aan de eerste dag van de bijscholing: krijg je het workshopbedrag retour, minus € 75,- administratiekosten. Daarna vindt geen teruggave van het cursusbedrag meer plaats.

Mocht je een dag(deel) missen wegens ziekte of doordat je weggeroepen werd naar een bevalling, dan kijken we of we voorafgaand aan de volgende bijeenkomst een korte ‘catch up’ kunnen doen (eventueel per zoom het theoretische gedeelte). 

Dag 1. 10.00-17.30 uur:

Introductie, contra-indicaties, aanraken, techniek van masseren, heupen, bovenbenen, onderbenen, voeten

Dag 2. 10.00-17.30 uur

Heupen, billen, rug, armen, polariteit, nek, gezicht, borsten.

Dag 3. 10.00-17.30 uur

Volledige massage & oefenen op zwangeren (onderbenen/voetmassage & buikmassage).
Het online infomoment gemist?

Droom je er van om vrouwen/koppels te ondersteunen tijdens zwangerschap en geboorte met de nadruk op emotionele en fysieke ondersteuning?

Voel jij het kriebelen om doula te worden maar zit je nog met een hoop vragen?

Je krijgt alles te horen ivm doula worden/zijn en hoe een doula opleiding binnen Vlaamse Federatie van Doula’s eruit ziet. Je maakt kennis met een aantal docenten van de opleiding en er worden vragen gesteld.

Wij sturen je dan de opname door.

Activiteiten kalender

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.