Amélie De Loof

Bio

Lieve mama, lieve ouder,
Wat is er mooier dan een baby’tje te kunnen begeleiden naar deze wereld?
Deze roeping werd mijn zielsmissie, daarom ben ik doula geworden.
Ik heet Amélie, samen met mijn partner zijn we gezegend met 2 lieve dochters. Ik ben zo dankbaar dat ik met hen kan meegenieten van verwondering in kleine dingen. Ze zijn een wegwijzer naar mezelf, mijn kern, mijn doula-zijn.
De bevalling is de komst van een nieuw leven, ouders en hun kindje verdienen een mooie start.
Iedere vrouw verdient het om gezien te worden. Maar ook om gesteund en verzorgd te worden op de manier dat zij dat wil. Een doula is de stem die vertelt dat jullie het waard zijn, want dat zijn jullie!
Ik ondersteun jullie zowel fysiek, emotioneel, informatief en mentaal. We gaan terug naar de kern en naar de natuurlijke en liefdevolle kracht van de geboorte.
Ik wil jullie helpen om bewuste keuzes te maken, zodat jullie zich bij de bevalling comfortabel en veilig voelen. Het is belangrijk dat jullie goed geïnformeerd zijn en dat jullie kunnen genieten van deze mooie en magische gebeurtenis die alle aandacht en liefde verdient.
Hierbij leer ik jullie ademhalings- en ontspanningstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen. Ook de eventuele partner leert deze technieken aan zodat deze een actieve rol kan spelen in deze verbindende gebeurtenis.
Een thuisgeboorte, in het ziekenhuis, een onderwatergeboorte, een keizersnede, met pijnstilling of zonder, … Ik begeleid jullie hier allemaal graag bij.
Deze ongelooflijke spannende tijd, vol verwachting en emoties geeft jullie wensen en misschien ook zorgen. Daarin wil ik jullie begeleiden door op voorhand gesprekken te voeren. We bespreken de keuzes die jullie hebben om zo in jullie kracht te staan en te voelen wat de noden zijn.
Om af te sluiten, nog enkele weetjes: Ik hou van Vinyasa yoga, wandelingen maken in de natuur (en bomen knuffelen 😊), moestuinieren met de kindjes, vegetarisch koken en eens goed dansen.
Je kan me terugvinden op IG “Mamelief_doula”. Ik ben actief in West-Vlaanderen, en woon in Staden, een tof dorp nabij Roeselare.
Voelt dit goed? Dan kunnen jullie vrijblijvend contact met me opnemen voor een kennismakingsgesprek.
Liefs,
(M)Amélie(f)

Specialisaties