Annelies Hermans

Bio

Hoi,

Ik ben Annelies ofwel Lies voor de vrienden. In de eerste plaats mama en partner. Samen met mijn man heb ik 3 wondertjes rondlopen. Wout werd geboren in 2011, Sam in 2013 en Kaat in 2016.

Elke geboorte is uniek. Zo ook bij mijn kindjes: een ongeplande keizersnede, een vaginale bevalling en een vaginale bevalling met baby op neonatologie. Ik vond het de meest bijzondere, prachtige, intense en transformerende ervaringen in mijn leven.

Hoe ben ik nu bij het beroep doula gekomen?

Vanuit mijn fascinatie voor het menselijk lichaam vervolledigde ik mijn kinesitherapie opleiding in 2005. Na de geboorte van onze kindjes stond ik nog meer verwonderd van de kracht van een vrouwelijk lichaam waardoor ik op zoek ging hoe ik mijn passie en mijn beroep kon combineren. Daaruit groeide mijn eigen praktijk waar ik vrouwen en koppels begeleid vanaf kinderwens, tijdens de zwangerschap, de geboorte en kort erna.

Ik ben een bezig bijtje. Om de mama’s in mijn praktijk nog beter te begeleiden school ik me voortdurend bij. Je kan bij mij terecht voor fertiliteitsreflexologie, zwangerschapsreflexologie, babymassage, zwangerschapsmassage,…

Daarnaast geef ik bevalcursussen en HypnoBirthing ter voorbereiding op de geboorte en organiseer ook workshops met uiteenlopende thema’s.

Het meest fantastische aan mijn beroep vind ik de vrouwen zien groeien (letterlijk en figuurlijk ). Ze voelen verbinding met hun lichaam en hun baby’tje. Ze vinden hun kracht en vertrouwen en kijken hierdoor uit naar de geboorte van hun kindje.

Samen met de koppels op weg mogen gaan tijdens de zwangerschap, uitzoeken wat hun noden zijn, informatie overbrengen, opties en keuzes bieden… zodat ze zich gesterkt voelen en vol vertrouwen toeleven naar de geboorte, daar doe ik het voor. Zo wordt de geboorte een prachtige herinnering waar ze met een warm gevoel op terugkijken. Ikzelf sta langs hun zijde en steun hen ten volle.

Ik heb echt de mooiste job van de wereld!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Ik hoor het graag.

Heel veel liefs,

Lies