Daphne Bongers

Bio

Ik ben Daphne, moeder van twee jonge kinderen, Eliam (5) en Taren (2,5) , die allebei op hun eigen manier bij ons thuis heel natuurlijk en liefdevol ter wereld mochten komen.

Sinds de geboorte van mijn kinderen voel ik een enorme passie om mij verder te verbinden met de vrouw die draagt, leven geeft en moeder wordt.

Vanuit mijn eigen moederschap, mijn achtergrond als antroposofische pedagoge en ervaringen als geboorte- en postpartumdoula, wil ik jullie gepaste liefdevolle ondersteuning en warmte bieden zodat jij en jouw geboortepartner in vertrouwen kunnen staan in de zwangerschap en ook erna zacht kunnen landen in het ouderschap samen met jullie kindje.

Ik geloof er heel sterk in dat een veilige en zachte landing voor moeder en kind letterlijk een wereld van verschil kan maken en ik ben er graag voor jullie om daaraan bij te dragen en te ondersteunen waar nodig.

Als geboortedoula volg ik jullie met veel liefde en tijd op tijdens de zwangerschap. We werken samen toe naar de geboorte in de vorm van gesprekken, ruimte voor verwerking en heling van vorige geboorte-ervaringen, ontspanningsoefeningen, aanreiken van houdingen tijdens de geboorte, aandacht voor de ondersteunende rol van de geboortepartner, informatie delen, werken rond geboortewensen, een vertrouwensband opbouwen met eventuele andere kindjes die er al zijn, … Kortom dat wat er nodig is voor jullie om in vertrouwen toe te leven naar een bekrachtigende geboorte!
Daarnaast kan ik van begin tot eind bij de geboorte aanwezig zijn als jullie doula; thuis, in een geboortehuis of in het ziekenhuis.

Als postpartumdoula kom ik tijdens de eerste veertig dagen na de geboorte bij jullie thuis om jullie te ondersteunen in het prille ouderschap door middel van verwarmende maaltijden te bereiden, klein huishoudelijk werk te doen, ondersteuning van evt. andere kinderen, ayurvedische massages, een luisterend oor, opbouwen en aanspreken van een netwerk waar nodig, natuurlijke middeltjes bij ongemakken, evt. een nacht over te nemen, advies bij dragen met verschillende systemen, opvolgen borstvoeding, maar ook oeroude rituelen zoals bellybinding, yoni steam en een sluitingsritueel (closing the bones) kunnen ruimte krijgen.
Kortom; ik ben er om datgene te bieden wat er nodig is om jullie als ouders te dragen, zodat jullie je bekrachtigd en gedragen mogen voelen om voor jullie kindje te zorgen.

Daarnaast bied ik ook losse zwangerschaps- en mamamassages en sluitingsrituelen aan; met veel liefde kom ik bij jou thuis zodat je heerlijk in je coconnetje kunt blijven en gewoon mag ontvangen en ontspannen.

Meer info of interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Met liefde beantwoord ik al je vragen!
Voor begeleiding en ondersteuning aan huis ga ik tot een ruim uur* van mijn woonplaats in Flobecq (net over de taalgrens bij Ronse).

Lieve groet,
Daphne