Edith Vandenabeele

Bio

Zo oud als mijn herinneringen is mijn liefde en fascinatie voor het wonder van nieuw leven. Nog voor ik kon lezen of schrijven, tekende ik mama’s met bolle buiken, vroeg aan voorbijgaande moeders of ik hun nieuwe kleintje mocht bewonderen en bemoederde dag en nacht liefdevol mijn poppenkroost.

Als tiener had ik het geluk een 2e en 3e keer grote zus te worden. Zo bracht ik mijn opgroeiende jaren wandelend door met een babybroertje op mijn buik, studerend in de sferen van eerste stapjes en eerste woordjes.

Na mijn studie osteopathie (2010-2014) begon ik meteen een verdiepend postgraduaat om mij op het werk rond zwangerschap en geboorte toe te leggen. En zo stroomde het water geleidelijk en blijmoedig richting de oceaan.

Tijdens de opleiding osteopathie voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen, maakte ik voor het eerst uitgebreider kennis met de Doula. En hoe langer en meer ik in mijn praktijk met dat rijpende, bollende mysterie van nieuw leven mocht werken, hoe sterker het vuur ging branden.

Het is mij dan ook een groot voorrecht om verwachtende moeders, koppels en gezinnen te mogen vergezellen op die kostbare en intense tocht naar de geboorte van een nieuw leven. Als doula en osteopate wil ik er aan bijdragen jullie met jullie kindje een geborgen en goed begin te geven.
We nemen samen de tijd om stil te staan bij jullie beleving van de zwangerschap. Ik beluister aandachtig jullie verwachtingen, wensen en eventuele angst of twijfels aangaande de geboorte en het nieuwe leven dat daarop volgt. Heldere informatie kan jullie hierbij in jullie keuzes ondersteunen. Indien de omstandigheden dit toelaten, doe ik dit graag in uitwisseling met de personen die verder de zwangerschap medisch opvolgen.

Osteopathie helpt tijdens de zwangerschap diep te ontspannen, contact te maken met het groeiende leven binnenin, en kwaaltjes te verlichten. Het lichaam wordt optimaal voorbereid op de bevalling, gevoed met een diep gevoel van rust en vertrouwen. Tijdens de bevalling kan osteopathie een stagnerende arbeid terug in beweging brengen door het lichaam met zachtheid door een blokkerende spanning heen te helpen. Op jullie vraag ben ik dan ook steeds beschikbaar voor een osteopathische behandeling.

Zodra de bevalling zich aankondigt ben ik er om jullie bij te staan waar jullie dit wensen, en samen een geborgen sfeer te creëren waar de intimiteit en magie van de geboorte ten volle zijn plaats mag innemen.

Mijn bijzondere aandacht gaat tevens uit naar de begeleiding van alleenstaande moeders, moeders met een migratie-achtergrond, of moeders die om andere redenen in bijzondere levensomstandigheden verkeren en moeilijk hun plaats binnen de bestaande zorg vinden. Ik sta er dan ook voor open samen op zoek te gaan naar een zorgaanbod dat bij jullie situatie past.

Hartelijk welkom met jullie verhaal, wensen en vragen.
Ik ontmoet jullie graag.

Specialisaties