Elke Dekempe

Bio

Lieve mama en papa,

Ik ben Elke, mama van 2 kindjes.

Mijn doulavuur werd aangestoken toen ik voor de eerste keer zelf mocht ervaren dat er leven groeide. Ik was zwanger van mijn dochter en keek nieuwsgierig uit naar de bevalling. Ik wou mezelf en mijn lichaam het vertrouwen geven dat ik dit kon en probeerde me te omringen met personen die allemaal positief omgaan met ‘zwanger zijn’ en ‘bevallen’. Gesteund door mijn man (‘jouw lichaam, jouw bevalling’), kozen we voor een thuisbevalling. Een keuze die we vaak moesten verantwoorden. Uiteindelijk werd het een ziekenhuisbevalling, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds dankbaar ben voor de mensen die mij tijdens deze periode omringden.

Ik kreeg steeds vaker het gevoel dat ik andere mensen dit ook graag wil meegeven, de boodschap dat ze hun zwangerschap én bevalling in eigen handen kunnen nemen (dit kan zowel een thuisbevalling als ziekenhuisbevalling omvatten, en alles daartussen). Als doula wil ik dan ook samen de mogelijke opties naar de bevalling toe bekijken, tools meegeven om samen de komst van jullie kindje te kunnen beleven.

Samen een weg zoeken waar jullie zich goed bij voelen, zowel prenataal, tijdens de bevalling, maar ook zeker postnataal, dat vind ik belangrijk.

Regio: (Groot)Brugge