Engelie Cuijpers

Bio

Hee lieve jij!

Ik ben Engelie, mama van 2 kleine jongens, Rolf en Tijl. 13 Jaar lang heb ik met heel veel liefde en plezier gewerkt op een neonatologie afdeling als kinderverpleegkundige. Elke dag werken met baby’s en kersverse ouders, het was een zaligheid. Ik werd ondergedompeld in de wereld van zwangerschappen en bevallingen. In 2013 behaalde ik mijn getuigschrift als lactatiekundige. Jammer genoeg viel het werk op de couveuse afdeling minder goed te combineren met mijn prille gezin dus heb ik in 2023 de grote knoop doorgehakt om van job te veranderen. Ik werk nu als kinderverpleegkundige in revalidatiecetrum Pulderbos met kinderen en jongeren. 

Zoals ik wel had verwacht, bleef er een enorme leegte achter nu die geboortewereld niet meer ‘mijn’ wereld was. De liefde voor alles wat met bevallingen/baby’s/borstvoeding te maken heeft, is te groot en het kriebelt te hard om hier niets mee te doen. Dit is de reden waarom ik besliste de doula opleiding te gaan volgen. 

Vanuit mijn achtergrond als neoverpleegkundige/lactatiekundige en mijn eigen moederschap, wil ik heel graag de nodige ondersteuning en begeleiding bieden aan toekomstige ouders bij het maken van keuzes om zo de geboorte één van de mooiste momenten uit jullie leven te maken. Het is zoiets groots, een nieuw leven op de wereld zetten!

Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het is om een warme, liefdevolle begeleiding en voorbereiding te krijgen tijdens de zwangerschap en bevalling. Een vrouw haar eigen kracht laten ervaren om zo een zachte landing aan nieuw leven te bieden, dat is mijn droom.

Voel je vrij om me te contacteren voor meer informatie over mijn begeleiding 😊

Warme groeten 
Engelie 

Specialisaties