Femke Willems

Bio

Ik ben Femke, vroedvrouw en seksuologe van opleiding. Altijd al gepassioneerd geweest door alles wat te maken heeft met baby’s, zwangerschap en bevallen. Maar ik voelde me na mijn opleiding tot vroedvrouw niet echt thuis in het traditionele systeem van de ziekenhuizen waar er meestal maar vanuit 1 gemedicaliseerde visie wordt gekeken naar bevallen. Zo ben ik op het holistische pad van doula en hypnobirthing terechtgekomen. Sinds begin 2023 ben ik daar actief mee bezig als bijberoep. Dit voelde eindelijk echt als thuiskomen. Mijn vuur en passie ontstond om koppels te begeleiden in deze mooiste momenten van hun leven. Om hen terug van angst voor het onbekende naar vertrouwen te brengen. Om bevallen weer te laten zien als iets natuurlijk, krachtig en magisch. Iets wat je lichaam en jij als vrouw doen en niet iets wat je zomaar hoeft te ondergaan. Ik wil daarbij koppels informeren en doen nadenken over alle mogelijke keuzes, los van regels en protocollen. Ik wil graag een bewustzijn creëren over zwangerschap en geboorte en de enorme impact hiervan op zowel het koppel als de baby. Ik wil koppels ondersteunen om hun eigen individueel afgestemd geboorteplan op te maken. Want voor bevallen is er niet maar 1 traditionele weg die voor iedereen hetzelfde hoeft te zijn. Er zijn oneindig veel mogelijkheden waar jullie zelf voor kunnen kiezen en die aangepast zijn aan de individuele noden. Wel blijft de geboorte natuurlijk iets onvoorspelbaars en kan alles nog steeds anders lopen dan gepland. Maar door alle keuzes bewust te overlopen, geïnformeerd te zijn en te weten wat je wel of niet wil in elke situatie, ben je hierop veel beter voorbereid en geeft dit veel minder stress op het moment zelf, alsook achteraf als je zal terugkijken op de bevalling.

Zoals je leest heb ik een zeer holistische visie. Ik geloof in de oorzaken en gevolgen op zowel fysiek, energetisch, emotioneel en spiritueel vlak. Het totale plaatje met andere woorden. Daarom houd ik me naast alles qua geboorte ook nog erg graag bezig met alles van spiritualiteit, een andere grote passie van mij. Dit spirituele pad heeft mij reeds enorm geholpen te ontdekken wie ik zelf ben, waar ik voor sta en wat ik hier graag doe. Zo heb ik eerst verscheidene behandelingen zelf ondergaan die op mijn pad kwamen. Om nadien enkele cursussen te volgen die ik dan zelf actief kon aanbieden: reiki, munay-ki en energetische therapie. Deze helpen allemaal met heling en het in gang zetten van het zelfgenezend vermogen waar we allen toe in staat zijn. Wat ik daarnaast nog aanbied is babymassage, zwangerschapsmassage, bengkung belly binding en sluitingsritueel (closing the bones).

Ben je dus op zoek naar een doula in of rondom Oostende en voel je dat deze tekst wel resoneert? Stuur me dan gerust vrijblijvend een berichtje voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en te begeleiden met zorg op maat.

Veel liefs,

Femke