Harriet Ten Kate

Bio

Ik ben Harriët, mama van 3 ondertussen grote kinderen.

Ook al is het ondertussen een poos geleden, de periode waarin mijn kinderen geboren werden en klein waren, was zonder twijfel de meest intense periode van mijn leven. Ik voelde me intens gelukkig en verbonden. Maar ook zo zoekend. Naast het grote geluk voelde ik me vaak overweldigd, onzeker, moe, alleen, …

In deze periode maakte ik een grote transitie door als vrouw, waarin ik werd uitgedaagd om op lichamelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak mezelf voor een stuk opnieuw uit te vinden.

Tijdens mijn bevallingen ontdekte ik lagen in mezelf waar ik nog nooit mee in contact was gekomen. Op geen enkel ander moment voelde ik me tegelijk zo kwetsbaar én zo krachtig in contact met mezelf, mijn partner en mijn kindje.

Terugkijkend op deze periode voel ik veel dankbaarheid voor de vrouw die ik werd door mijn reis in het jonge moederschap samen met anderen mocht maken.

Maar ik voel ook spijt voor wat anders had kunnen zijn. De weg die ik ging bepaalt steeds voor een groot deel bepaalt wie ik nu ben.

Ik wens het iedere vrouw toe om van het transitie-moment van het mama-worden, op een eigen, bewuste en positieve reis te kunnen maken.

Ik ga graag als ervaren compagnon en gids mee op pad. Om je te helpen ontdekken wat de weg is die bij jou past. En om een stukje samen met jou te wandelen op dat pad.

Zodat je je onvoorwaardelijk liefdevol omhuld en ondersteund voelt, op de unieke manier zoals zij het nodig hebt.

Zodat je van je bevalling je eigen verhaal kan maken, je oerkracht voelt en kan afdalen in de magische bevalbubbel. En warm gedragen wordt als het toch anders loopt dan je had gehoopt.

Zodat je volop erkenning voelt voor wat jij belangrijk vindt en de ruimte kan voelen om de dingen op jouw manier te doen. Zowel tijdens je zwangerschap, bevalling als in het prille moederschap.

Mijn kinderen hebben mij ondertussen wat minder nodig, waardoor ik op mijn warme moederschoot ruimte voel om anderen liefdevol te ontvangen. Ik heb nog moederliefde over, en ik voel dat ik die niet in eerste instantie wil geven aan kinderen, maar wel aan vrouwen die kinderen dragen. Door jou als moeder te dragen, sensitief op maat van wat jij nodig hebt, creëer ik bij jou ruimte om er met aandacht voor jezelf voor jouw kind(eren) te zijn. Dit is waarom ik ervoor koos om naast mijn loopbaan in de welzijnssector, me als doula te richten op vrouwen (en hun omgeving) op dit bijzondere transitie-moment in hun leven. Ik neem hierbij een rugzak mee die is gevuld met verschillende opleidingen, mijn eigen ervaring als moeder en vooral mijn warme, positieve en krachtgerichte aanwezigheid.

Op mijn website vind je meer informatie over mijn concrete manier van werken, tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna.

Neem gerust een kijkje en zoek me maar op als je vrijblijvend wil kennismaken. Dan kunnen we verkennen of het goed voelt om samen verder op weg te gaan.

Ik werk vanuit mijn woonplaats in Destelbergen van waaruit ik met tot ongeveer een halfuur rijden verplaats.