Karlien Van De Broek

Bio

Ik ben Karlien, een jonge dertiger, mama van 2 prachtige jonge zoontjes. Ik ben doula (i.o.) en werk als (perinataal) psycholoog en hypnosetherapeut.
Door mijn eigen twee totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen merkte ik al snel het effect van de zwangerschap en bevalling op de eerste weken/maanden van je baby’tje en jezelf als mama.
Mijn doel en levensmissie zijn om de allerkleinsten onder ons een zachte landing op aarde te helpen geven. En die voorbereidingen kan je al treffen tijdens de zwangerschap. Ik merk bovendien in mijn werk als perinataal psycholoog regelmatig dat mama’s hun zwangerschap of bevalling als traumatisch hebben ervaren, of niet zoveel van de kraamtijd genoten hadden als ze hadden gehoopt. Als doula i.o. wil ik jou ondersteunen om dit een van de mooiste momenten van je leven te maken. Dit doe ik door jou (en je partner) tijdens de zwangerschap al te informeren over welke prachtige dingen er allemaal mogelijk zijn, zodat je niet enkel kan hopen op een goede bevalling, maar je je erop kan voorbereiden, zodat je kindje heel liefdevol en rustig ter wereld kan komen. Ik geef jullie heel wat info zodat jullie de keuzes kunnen maken die bij jullie passen. Als doula ga ik dan tijdens de bevalling ernaar streven dat de bevalling in de mate van het medisch mogelijke loopt, zoals jullie de droomgeboorte voor jullie kindje zien. We gaan het hebben over connectie maken met jullie kindje van in de buik, mogelijkheden die er zijn tijdens de bevalling (geboorteplan), dingen die jij en je partner kunnen doen om de pijn (of noemen we het niet beter “intense kracht”?) om te gaan. Kortom, we gaan op zoek naar de wijsheid en de kracht die in jou schuilt om deze in te zetten in elke fase waarin ze nodig is. En tijdens de bevalling blijven ik (en je partner) de hele tijd bij jou om jou elke keer opnieuw te helpen herinneren aan de kracht die jij bezit! 
Neem zeker ook een kijkje op mijn website www.debabyoase.be , mijn praktijk voor perinataal mentaal en lichamelijk welzijn waar je terecht kan voor ondersteuning als doula, babymassage, kraammassage, mamacirkels, groepscursussen, psychische klachten tijdens de zwangerschap en kraamtijd en in de toekomst ook zwangerschapscursussen en hypnobirthing.
“People will forget what you did, what you said, but they will never forget how you did them feel”.