Kathleen Van Vaerenbergh

Bio

Ik ben Kathleen. Geboortefotograaf en doula. Mama van 2 tieners. Zorgzaam, creatief en enthousiast.

Enkele jaren geleden zocht ik een afstudeerproject voor mijn opleiding fotografie. Ik besloot het allerhoogste vakje op mijn bucket list af te vinken en ging bevallingen fotograferen. Ik sprong ‘s nachts met volle overgave mijn bed uit om van Ternat naar Oostende of Leuven te rijden, en vervolgens te gaan werken. Een jaar later verliet ik mijn gouden kooi bij NMBS. Het was er ééntje waar ik 20 jaar héél graag had vertoefd, maar waar ik nu opeens niet meer thuis leek te horen. Kwam het door de bevallingen? Misschien wel … Het voelde gewoon zo natuurlijk. Geboortefotograaf zijn was bij momenten gigantisch vermoeiend, maar tegelijkertijd gaf het mij massa’s energie.

Ik bezorgde mama’s levenslange herinneringen in de vorm van foto’s, maar hoorde intussen ook heel vaak dat ik rust in de verloskamer bracht. Ik probeerde er als een vlieg op de muur te zijn, onzichtbaar en geruisloos. Maar als een mama me nodig had, legde ik mijn toestel opzij om er voor haar te zijn. Regelmatig zei een mama achteraf dat ik haar kon geruststellen, of dat ik haar door het moeilijkste deel van haar bevalling had geholpen. Die emotionele steun en constante aanwezigheid is net ook de taak van een doula, en dat is een rol die ik in de toekomst graag nog vaak op mij wil nemen.

Mijn taak als doula begint al een tijd vóór de bevalling, door jou te informeren. Je kan met al je vragen en onzekerheden bij me terecht. Tijdens de bevalling blijf ik aan je zijde, om je gerust te stellen, aan te moedigen, een rustige sfeer te creëren en jouw pijn te verlichten. Eigenlijk doe ik gewoon alles wat kan om jou en je partner emotioneel en praktisch te ondersteunen tijdens de geboorte van jullie baby.

Jullie zijn altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Ik kijk er alvast naar uit!

Liefs,

Kathleen Van Vaerenbergh
Doula en geboortefotograaf

Heidestraat 151b, 1741 Ternat