Kelly Vanhooreweder

Bio

Wil je

– … geïnformeerd en krachtig toeleven naar je bevalling?

– … je intuïtie activeren en gesterkt worden in je gevoel?

– … weten hoe je partner een actieve rol kan hebben in jullie verhaal?

– … een zachte landing voor je kindje en het verwelkomen vanuit een sterke verbinding, met een veilige hechting?

Hi lieve jij!

Zo ontzettend fijn dat je de weg naar hier vond, want dat wil zeggen dat je nieuwsgierigheid werd geprikkeld en je op zoek bent naar (wat) een doula (doet).

Ik ben Kelly, hou van gezelligheid, gezond leven maar ook eens zondigen, resoneer met pure mensen en raakte gefascineerd door het pad van zelfontwikkeling.

Oorspronkelijk kom ik uit het heuvelachtige Pajottenland maar in 2012 bracht de liefde me naar het Antwerpse. Uit die liefde groeiden ook twee heerlijke zoontjes: Felix (’19) en Cyril (’21). Twee totaal andere bevallingsverhalen lieten me ervaren hoe de wereld van ‘zwangerschap en bevallen’ eruit ziet in al haar facetten. Met een ‘De dokter zal het me wel zeggen’-attitude beviel ik van Felix in het ziekenhuis. Ik leerde nadien dat vele handelingen niet per se nodig waren, ik niet of foutief geïnformeerd werd en een hoop alternatieven mogelijk waren geweest. Mijn innerlijke leeuwin stond op en met een ‘Let’s do this, ik kan dit!’-mindset kwam Cyril ter wereld in een badje in onze woonkamer. Een prachtige hands-off bevalling in mijn eigen veilige cocon, omringd door mijn partner, twee gouden vroedvrouwen en een vriendin die ook geboortefotografe is. Zij waren één voor één onmisbaar in dat magische moment. Eén aanraking, één motiverende blik, één zachte glimlach; dat maakte dat ik me gesterkt voelde en wist dat ik dit écht kon.

Een bevalling is de meest pure, krachtige en onvoorspelbare belevenis. Niet alleen je kindje wordt geboren, ook jij als mama, jullie als ouders. Mijn moederkompas werd geactiveerd, m’n intuïtie was niet meer te negeren. Ik voelde welke weg de enige juiste was voor mij/ons, leerde om niet meer te pleasen en ’te ondergaan’ maar om ownership te nemen en voortaan echt te staan voor wie ik bén. Niet alleen in het ouderschap, maar in het leven. Laat ook jouw bevallingsverhaal een bron worden waar je voor de rest van je leven kracht uit kan putten.

En dát is waar ik jou bij wil helpen: je (opnieuw) laten ontdekken dat die oerkracht écht al jou zit, hoe ingenieus je lichaam werkt, dat jij genoeg bent. Hollywood laat ons denken dat bevallen een eindeloze pijnlijke strijd is, knalrood hoofd, kort puffen, benen in de beugels. Zo is het niet bedoeld. Het kan sereen, in een rustgevende cocon, omringd door liefde en in houdingen die zowel jou als je kindje helpen. Leef er bewust en geïnformeerd naar toe, samen met je bevallingspartner.

De gedachte laat me niet los… Hoe anders zou de wereld eruit zien als we vanuit een innerlijke kracht onze kinderen zacht, traumaloos én liefdevol op de wereld brengen?

En nu is ’t aan jou/jullie? Wie ben jij, wie zijn jullie en hoe kijken jullie naar dit avontuur? Zin in een kop koffie (met koekske ;-)) en een babbeltje? Contacteer me!

Wie weet zetten we binnenkort samen onwetendheid en vraagtekens om in kracht, (zelf)vertrouwen en een sterke intuïtie. Want jij weet het allemaal al, diep van binnen.  Ik kijk er al naar uit! 🙂

(Regio Antwerpen: max. 45 minuten reistijd van thuis dus Lint, Lier, Boechout, Duffel, Kontich, Hove, Edegem, Mortsel, Berchem, Wilrijk, Aartselaar, Rumst of contacteer me en we bekijken wat mogelijk is)

M’n traject als doula in opleiding tot nu:

In januari 2023 startte ik de opleiding. Sindsdien mocht ik al vier mama’s ondersteunen tijdens hun zwangerschap en bevalling. En ook bij hen ervaarde ik twee totaal andere bevallingsverhalen. Enerzijds een bevalling die vlot vorderde en waar nabijheid, aanmoediging en tegendruk bieden voldoende was. Anderzijds, eentje waar een inleiding om de hoek loerde, de weeën steeds stil vielen, het kindje niet wilde indalen. Deze alleenstaande mama begeleidde ik in duo met een erg ervaren doula waardoor ik quasi de hele doula-trukendoos mocht aanschouwen en toepassen.

Ik wil zelf ook blijven groeien en heb sinds december 2023 het certificaat voor Zwangerschapsmassage op zak en ik wens op termijn oa. een cursus fotografie, zwangerschapsyoga en HypnoBirthing te volgen. Verder faciliteer ik bij mij thuis samen met Doula Linde regelmatig cursussen zoals hypnobirthing, babymassage en zwangerschapscursussen.

Dank je!