Kris Theunis

Bio

Hallo, Ik ben Kris, partner van Didier en mama van 3 tieners. Ik ben afgestudeerd als kinesiste en manueel therapeute in 1997 en heb 20 jaar in een buurtgezondheidscentrum gewerkt waar ik naast algemene kinesitherapie instond voor oa. de prenatale lessen om zwangere vrouwen voor te bereiden op de bevalling. Bij de geboorte van mijn eigen kinderen en in het bijzonder bij de gecompliceerde zwangerschap en bevalling van de tweeling, voelde ik een gemis aan informatie, voorbereiding en mentale ondersteuning.

Zo is mijn interesse voor alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft alleen maar gegroeid en werd het me stilaan duidelijk dat daar mijn passie verscholen zat. Jaren later is mijn vuurtje helemaal gaan branden toen ik hoorde over ‘doula’ zijn. Door het volgen van de opleiding trad ik een hele nieuwe wereld tegemoet. Ik kreeg een andere, bredere kijk op zwanger zijn en bevallen en mijn hart bloeide open. Het was het begin van een mooie en boeiende reis, waarin ik me verdiepte in allerlei aspecten van het zwangere lichaam. Zo deed ik onder meer een opleiding tot zwangerschapsyoga docente, talrijke opleidingen in het domein van pre- en postnatale kine, bekkenbodemtherapie en de opleiding tot Body Ready Method professional.

Momenteel werk ik als zelfstandige kinesiste in een kinepraktijk in Beringen waar ik dagelijks zwangeren en pas bevallen mama’s mag begeleiden en waar ik mijn doula hart kan laten spreken. Wat is er mooier dan een zwangere te zien openbloeien en transformeren naar een krachtige vrouw die vol vertrouwen uitkijkt naar het mama worden. Zeker als ze hierin gedragen en gesteund wordt door haar partner. Als doula wil ik jullie graag ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap en de geboorte van jullie babytje, voelen wat jullie nodig hebben in dit proces en hoe ik daar mijn veelzijdige kwaliteiten voor kan inzetten. Want zo past voor mij de puzzel in elkaar: een symbiose tussen het fysieke en emotionele, tussen kennis en intuïtie, tussen mijn handen en mijn hart.

Lieve groetjes,

Kris