Leen Leysen

Bio

Hoi, mijn naam is Leen en ik ben een vrouw die leeft vanuit het hart. Grote emoties, daar sta ik voor bekend.
Die mooie emoties zorgden er in 2013 voor dat ik mijn roeping kreeg.
Ik ervaarde tijdens de geboorte van ons zoontje een ware transformatie van vrouw naar moeder. Deze prachtige ervaring deed mij m’n leven helemaal omgooien en zorgde ervoor dat ik mijn hart nog meer durfde volgen.
Mijn droom is de wereld veranderen, geboorte na geboorte.

Mijn man, Bram en ik hebben samen 2 kinderen.
Teun werd in 2014 thuis in bad geboren en Emme nam haar eerste levensadem in 2016.
Die twee zijn de appeltjes van mijn ogen. Ze leren me elke dag hoe ik intens gelukkig kan zijn met de kleine dingen in het leven, samen genieten van de natuur, zingen, dansen,… kortom leven in het moment.

Als zwangere vrouw heb ik ervaren wat het betekent om terug naar mijn ware buikgevoel te luisteren. De baby die groeide onder mijn hart, bracht me terug naar mijn kern en dat gevoel wil ik nooit meer kwijt. In tegendeel, ik wil het delen met elk koppel in verwachting dat mijn pad kruist.
Ik wil mensen helpen om vanuit hun hoofd in hun lichaam te zakken waardoor ze terug hun oerinstincten kunnen en durven volgen.
Bij elk ander zoogdier verloopt baren normaal, natuurlijk en pijnloos. Alleen bij de mens zien we iets anders. Ons lichaam weet perfect wat het doen moet en wel precies op het juiste moment. Het is enkel nog ons verstand dat overtuiging nodig heeft om te geloven in een positieve geboorte-ervaring.

De afgelopen jaren ben ik mezelf gaan verdiepen in de geboortewereld en volgde ik allerlei workshops en trainingen om jou als toekomstige ouder nog beter te kunnen ondersteunen.
Mijn eigen zwangerschaps- en geboorte-ervaringen waren echter voor mij de allergrootste leermeesters. Ik heb zelf ervaren wat het is om als toekomstige mama in mijn kracht te staan en vanuit die kracht samen met mijn partner onze kindjes op een positieve en zachte manier op de wereld te brengen.
En dat wens ik iedere ouder toe.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen heb ik gemerkt hoe sterk de geest is. Ik legde mijn focus op ademhaling, ontspanning, verbinding met ons kindje, visualiseerde mijn droombevalling en genoot van de zwangerschap. De geboorte-ervaringen die daarop volgden zijn moeilijk onder woorden te brengen, wel kan ik zeggen dat het twee van de mooiste ervaringen van mijn leven waren.
Zo’n ervaring wens ik elke toekomstige ouder toe. Een geboorte die een sterke en warme basis vormen voor jezelf en je pasgeboren baby.

Waar je je aandacht op richt, zal groeien, dus laat mij je helpen om ook jouw focus op je ademhaling, ontspanning, verbinding met je kindje en de visie van jouw droombevalling te leggen.

Lieve groet,

Leen Leysen
Doula, Zwangerschapsyoga- en HypnoBirthingdocente