Line De la Ruelle

Bio

Zwangerschap, bevallen en geboorte geven aan je kind, kan een mooie en ook uitdagende periode zijn. Deze levens-veranderende overgang is uniek, elke vrouw en man ervaart dit op een eigen persoonlijke manier. Tijdens de zwangerschap zal ik me afstemmen op jullie behoeften en geef ik graag de nodige info zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken. Mijn doel is om informatieve, emotionele, fysieke en mentale ondersteuning te bieden en jullie bewust te maken van je mogelijkheden en eigen kracht. En ik wens ieder vrouw een aangename beval-ervaring en een warm welkom voor het nieuwe leven!

Voorbereiding tijdens de zwangerschap is een belangrijk deel!

Door een aantal essentiële inzichten over de bevalling mee te geven, zullen jullie met meer vertrouwen de bevalling aangaan. Ik maak ruimte om heel wat bespreekbaar te maken, dit brengt je soms net iets verder in je denk -of gevoelsproces. Zo kan je goed afstemmen met iedereen die je zal omringen tijdens de bevalling.

Ook de partner heeft een belangrijke rol en kan op voorhand een aantal technieken aangeleerd krijgen hoe hij zijn vrouw kan helpen tijdens de bevalling. Zodat hij haar helpt te ontspannen en vooral door erbij te zijn zoals het voor hem het beste aanvoelt.

Tijdens de bevalling zal ik jullie ondersteunen op de manier die jullie het prettigst vinden om de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Ligt je baby in stuit, moet je misschien ingeleid worden omdat je baby niet snel genoeg komt, loopt het anders tijdens de arbeid,… dan heb ik nog heel wat mogelijkheden, tips en technieken om de natuurlijke weg te stimuleren. Alleenstaande moeders en holebi-koppels ondersteun ik ook met plezier! Zie website: Doula ondersteuning

Net zoals elke geboorte uniek is, biedt elke doula unieke diensten. Belangrijk is dat het ‘klikt’, dat jullie je op je gemak voelen, dat vertrouwen kan groeien en er openheid is tijdens de gesprekken.

Specialisaties

Zwangerschapsyoga is een specialisatie van mij. Via deze groepsactiviteit wens ik zwangere vrouwen te ondersteunen én voor te bereiden op de bevalling. Zodat ze meer in vertrouwen en vanuit eigen kracht kun kindje kunnen verwelkomen. Zie website: Zwangerschapsyoga

Ik bied massages aan tijdens zwangerschap en na de bevalling. Een massage kan bijzonder deugdzaam zijn voor je lichaam & geest, een gevoel van welzijn bevorderen. Via voetreflexologie worden je natuurlijke processen gestimuleerd, je hormonale balans wordt hersteld en krijg je meer balans in lichaam en geest. Kleine kwaaltjes kunnen op een natuurlijk manier aangepakt of verlicht worden. Zie website: Zwangerschapsmassage & reflexologie

Doordat ik ben blijven zoeken naar de best mogelijke manier om koppels voor te bereiden, ben ik ook bij hypnobirhting gekomen. In deze cursus wordt de partner ook volwaardig betrokken! Alle waardevolle onderwerpen komen aan bod met heel praktische tools en mogelijkheden. Het brengt alles samen wat je nodig hebt om zo bewust mogelijk voor te bereiden, bewust keuzes te maken en ontdekken welke wensen er bij jullie passen.

Benieuwd wat je nog kan met je placenta na de geboorte? Neem dan zeker eens contact met me op!

Verder ben ik bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Doula’s vzw. Het doel van deze vereniging is het waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van de persoonlijke begeleiding van de zwangere en haar partner voor, tijdens en na de bevalling.

Een bevalling kan een positieve en krachtige ervaring zijn ongeacht hoe de geboorte verloopt, of het nu een natuurlijke geboorte is, een geboorte met medische ingrepen of een keizersnede.

Het belangrijkste tijdens een bevalling is dat de vrouw – baby – partner centraal staan: dat er naar jullie wordt geluisterd, dat jullie met respect worden aangesproken en ondersteund volgens de wensen en aanwijzingen die jullie aangeven binnen de mogelijkheden van dat moment.

Je kan steeds vrijblijvend contact opnemen om eens kennis te maken!

Line