Mieke Thomas

Bio

Ik ben Mieke, 31 jaar en mama van een lieve en eigenwijze peuter. Ik ben geboren en getogen in Vlaams-Brabant (Meise), woonde 8 jaar in Brussel waar ik werkte als leerkracht in het secundair onderwijs en volgde vervolgens de liefde naar West-Vlaanderen.

Tijdens mijn zwangerschap en ook nog na de bevalling groeide mijn (voordien reeds aanwezige) interesse in alles wat met deze speciale en wonderlijke periode te maken heeft. Ik had het geluk om tijdens mijn zwangerschap begeleid te worden door een fantastisch vroedvrouwenteam en te bevallen met ‘mijn’ persoonlijke vroedvrouw.

Dat dit soort persoonlijke begeleiding moeilijk te vinden is in België, vond ik niet kunnen. Ik maakte niet veel later toevallig kennis met het beroep van doula en voelde mij meteen aangesproken. Door doula te worden zou ik mijn steentje kunnen bijdragen aan de geboortewereld met als doel een positieve geboortebeleving voor zoveel mogelijk vrouwen.

Ik had als jonge mama ondertussen al veel bijgeleerd en was gefrustreerd dat deze info rond zwangerschap, bevalling en ouderschap zo moeilijk te vinden is. Ik zat met een ei en moest het kwijt: mijn instagrampagina welkom.klein.wonder was geboren.

Met de opleiding tot doula net achter de rug sta ik nu te popelen om vrouwen en hun partner te begeleiden en steunen in de aanloop naar en tijdens de krachtige ervaring van het bevallen. Ook in de postpartumperiode kan je op mij rekenen wanneer dit gewenst of nodig zou zijn. Mijn werkregio is een straal van 45 minuten rijden rond Kortrijk, wat wil zeggen Zuid-West-Vlaanderen tot in Gent.

Leer je mij graag wat beter kennen? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op of spreek mij aan via mijn instagrampagina. Je mag mij ook steeds contacteren via e-mail!

Ik kijk er alvast naar uit om jullie te mogen ondersteunen.

Lieve groetjes
Mieke