Milena Van Driessche

Bio

Lieve lezeres,

Mijn naam is Milena.

Toen ik een aantal jaren in Gent woonde, kwam ik in aanraking met vrouwencirkels. Na de vrouwencirkels volgde ook het vrouwenfestival in 2019. Daar vertelde iemand haar prachtige geboorteverhaal. Dat heeft me diep ontroerd en ik geloof dat dat het zaadje was dat me later, in 2021, naar de Doula-opleiding geleid heeft. Ook daar kwam ik terecht in een ongelofelijk warm bad van wijze vrouwen waarvan en met wie ik de doula technieken mocht leren.

Ik studeerde af in het sociaal-cultureel werk in 2017, maar begon daarna te werken in een natuurvoedingswinkel in Gent. Dat heb ik 3,5 jaar met veel plezier gedaan tot we verhuisden. Andere dingen zoals werken in de winkel van een bioboerderij en enkele maanden proeven van het werk in de sociale sector als procesbegeleider kwamen op mijn pad. Ondertussen trouwde ik ook met Elias en was ik zwanger. In 2022 beviel ik van onze prachtige zoon. Wat volgde was een levensveranderend en diep, maar ook een heel mooi proces. Mama worden heeft me danig dooreen geschud, maar brengt me tegelijk meer dan ooit bij mezelf. Alles wat ik in dit proces heb geleerd of gezien, kan ik ook inzetten in mijn begeleiding als doula.

Ik heb achtergrond en kennis op vlak van kruiden (herborist), Reiki, vrouwencirkels, bellybinding, basiskennis in symptothermale (anti)conceptie methode. Ik verdiep me ook graag in de haptonomie, rituelen en mocht al eens een mother blessing voor een vriendin organiseren.

Met mijn empathische, zachte en warme persoonlijkheid ben ik graag aanwezig als doula om jou te ondersteunen. Ik stem me graag af op wat jij nodig hebt. Ik hoop ook dat mijn begeleiding op elk moment kan zijn wat jij nodig hebt. Ook wil ik een rustpunt zijn in deze hectische, alsmaar sneller draaiende wereld. Ik ondersteun jou graag in het vinden van rust om de bevalling vol vertrouwen tegemoet te kunnen gaan.

Ik sta te popelen om praktijkervaring op te doen en me verder te verdiepen in de wondermooie wereld van zwangerschap, geboorte en postpartum. Ik werk in de regio Waasland, Lochristi, Gent.

Warm welkom.

Specialisaties