Sanne Daenen

Bio

Hi!
Ik ben Sanne, fiere echtgenoot en mama van 2 kindjes. Mijn dochtertje Millie Rey werd vaginaal geboren op 02/02/21 na een lange, heftige bevalling. Deze eerste bevalling heeft nadien een diepe indruk bij mij achtergelaten. Zowel mijn dochtertje als ik hadden tijd nodig om te bekomen en dit een plaats te geven. Mede door de verschillende interventies tijdens de arbeid, de duur en het feit dat mijn bevalling werd ingeleid, is alles me overkomen. Natuurlijk speelde ook mijn mentale ingesteldheid en persoonlijke voorbereiding hierin een rol.
Achteraf besefte ik dat zowel Millie als ik hiervan de gevolgen droegen. Ik kon het verloop van mijn bevalervaring maar moeilijk plaatsen en bleef achter met een onvervuld gevoel. Toch was ik ervan overtuigd dat een geboorte absoluut niet zo zou moeten aanvoelen. Daarom ging ik op onderzoek uit.
Ik vond veel antwoorden in de doulaopleiding die ik volgde. Dankzij de kennis, theorie, praktijk en ervaringen van anderen gecombineerd met professionele ondersteuning in mijn eigen ontwikkeling als mama, kon ik mijn eerste geboorte-ervaring een plaats geven. Niet lang nadien groeide er opnieuw een wondertje in mijn buik. Ik rondde het theoretische deel van mijn doulaopleiding af na de geboorte van mijn zoontje. Ryo Joe werd geboren via een ingeleide vaginale bevalling, op 10/10/22.
Mede door mijn kennis als doula alsook mijn eerdere bevallingervaring, stond ik nu zekerder en sterker in mijn schoenen. Ik wist wat ik wel en liever niet wou. Ik voelde me achteraf krachtiger dan ooit tevoren. Ik dacht “kijk eens wat ik gepresteerd heb, hoe machtig een vrouwenlichaam is.” Dit gevoel bleef lang hangen maar maakte toch weer plaats voor wat grijze wolken. Ook hierin zocht ik de juiste hulp en heb ik zelf veel innerlijk werk verricht. Als afsluiter van het harde werk de afgelopen tijd mocht ik op de voorlaatste dag van 2023 officieel mijn certificaat als doula in ontvangst nemen.
Met vallen en opstaan, met een lach en een traan, heb ik heel wat geleerd sinds mijn eerste zwangerschap tot nu. Ik ben vandaag uitgegroeid tot een vrouw, een mama én doula die weet wat echt belangrijk is. Ik ben klaar om andere mama’s (to be) in hun kracht te zetten en bij te staan op die lastige momenten. Mama’s, papa’s en newborns ondersteunen doe ik liefst door middel van het aanbrengen van de juiste kennis, liefdevolle aanmoediging in het luisteren naar je instinct als ouder, als mama, alsook een gezonde balans tussen holistische en evidence-based tools met focus op de mind-body connectie.
Je kan bij mij terecht voor cursussen, zwangerschaps – en geboortebegeleiding, stuitconsulten en nog veel meer. Als doula én vrouw gepassioneerd door holistische gezondheid en de connectie tussen het mentale en fysieke aspect hiervan, blijf ik me voortdurend bijscholen om vrouwen, mama’s (to be) nog beter te kunnen ondersteunen. Want leven geven is meer dan alleen bevallen van een baby. Het is een intense ervaring die, als je het wil zien, een transformatie en kans op persoonlijke groei met zich meebrengt. Neem zeker een kijkje op mijn website of mijn instagrampagina en aarzel niet om contact met me op te nemen bij vragen. Veel liefs, Sanne