Sanne Stassijns

Bio

Hallo,

Ik ben Sanne en woon met mijn partner en twee kindjes in Gentbrugge (Gent).

Het vuur om doula te worden, werd aangewakkerd na mijn eerste bevalling. Ik dacht dat ik voorbereid was, maar toch werd ik overweldigd door emoties en de ‘wat als’ vragen nadien. Ik begon me te verdiepen in de wereld van geboorte en hoe belangrijk het is om een sterk geboorteteam rond jou te hebben, dat er onvoorwaardelijk voor je is tijdens deze magische, maar tegelijk heftige periode waarin er veel op je afkomt.

Ik werd zwanger van een tweede kindje en mijn vuur begon nog meer te branden. Ik verzamelde een prachtig geboorteteam rondom mij en had een heel helende bevalling. Wat wenste ik dit elke ouder toe… Het gevoel gedragen te worden, zelf mee te beslissen over hoe jij het ziet, in je kracht staan, op jouw manier. Even later schreef ik me in voor de doula opleiding. Het voelde meteen als thuiskomen.

Als doula wil ik jou het vertrouwen geven dat de geboorte van jullie kindje geen schrikwekkende gebeurtenis hoeft te zijn, maar net iets heel mooi kan zijn. Het is het mooiste én het zwaarste wat we als vrouw ooit zullen doen, en dus zie ik het als mijn missie om jou (en jouw partner) daarop goed voor te bereiden. Met vertrouwen uitkijken naar de bevalling, maar ook erop vertrouwen dat het goed komt wanneer het anders loopt dan verwacht.

Ik vind dat je recht hebt op een respectvolle geboorte waarin je mee hebt kunnen beslissen. In het ziekenhuis, thuis, met of zonder pijnstilling, op jouw manier. Want een bevalling en hoe je dan en daar behandeld wordt, dat onthoud je je hele leven lang. Dat je gehoord, ondersteund én gedragen wordt, ook tijdens de kraamtijd: Een intense periode waarin er nog veel te weinig aandacht gaat naar het herstel en de emoties van de vrouw zelf. Want met een baby, wordt ook een moeder geboren! Laten we samen op zoek gaan naar hoe jij als moeder en/of jullie als koppel volop gedragen kunnen worden tijdens deze transformerende periode in jullie leven.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en jullie mee op pad te nemen in de fascinerende wereld van geboorte geven.