Soetkin Galle

Bio

Dag lieve mama, dag lieve papa

Ik ben Soetkin en samen met mijn gezinnetje woon ik in Gent.
Er groeit een klein mensje in je buik. Dat voelt misschien nog wat raar, een idee waar je nog moet aan wennen, maar oh zo mooi…

We vinden het de dag van vandaag zo belangrijk om ons materieel voor te bereiden op dat kleine mensje, maar is het daarnaast niet ook (even) belangrijk om te investeren in hoe we dat mensje zullen verwelkomen op deze wereld? Ik sta jullie hier graag in bij!

Ik ben altijd gefascineerd geweest door zwangerschappen en geboortes. Maar het was vooral na mijn eigen zwangerschap en bevalervaring dat mijn bewondering begon te groeien voor geboortewerkers. En toen besefte ik: dat wil ik gaan doen. Ik heb tijdens mijn eigen bevalling ervaren hoe belangrijk een steunfiguur hierbij kan zijn. Daarom wil ik nu zelf die persoon voor je zijn, die je aanmoedigt, je bekrachtigt, je tools aanreikt en je moed inspreekt om verder te gaan.

Wat een eer om nieuwe mensjes te mogen verwelkomen. Wat een eer om deel te mogen uitmaken van het geboorteteam. Wat een eer om hiervoor gevraagd te worden door de (toekomstige) ouders. Ik sta jullie graag bij als doula, voor raad en advies, als vertrouwenspersoon, voor een babbel. En dat tijdens de zwangerschap, van bij de eerste wee, tot na de verwelkoming van jullie kleine mensje. Het is namelijk ook telkens opnieuw de geboorte van jou als mama en van jou als papa. Bij een eerste geboorte, maar zeker ook bij een tweede, derde, … Een mama en een papa van twee kinderen zijn namelijk niet dezelfde als een mama en papa van eentje. Zoals elke zwangerschap anders verloopt, zal ook jullie bevallingen anders verlopen en jullie geboorte als ouder.

Wil je je daarnaast op een ontspannende manier voorbereiden op je bevalling, namelijk door dit al dansend te doen? Zit je met vragen of bezorgdheden over borstvoeding, of wil je gewoon wat meer uitleg? Dan ben je ook bij mij welkom, zowel tijdens de zwangerschap als erna.

Iedereen is welkom bij mij, maar ik begeleid in het bijzonder graag gezinnen met een migratie achtergrond. Voel je je niet comfortabel genoeg om te bevallen in België in het Nederlands? Contacteer mij voor meer uitleg in het Engels, Frans, Spaans of Arabisch.

Voel je vrij om mij te contacteren voor een kennismakingsgesprek en voor meer info over wie ik ben als doula.

Liefs,
Soetkin