Stéphanie Jaenen

Bio

Dag lieve mensen

In 2017 ben ik thuis bevallen van ons zoontje Georges, dankzij de fantastische begeleiding van de vroedvrouwen van het GIC in Geel. Doorheen deze zwangerschap voelde ik zo veel interesse naar dit nieuwe leven en tevens zo weinig aansluiting bij de klassieke, medische begeleiding. Ik was in de war en wilde graag alles rond het zwanger-zijn begrijpen. Daarom ging ik op zoek naar antwoorden op mijn vragen. Ik kwam terecht bij een zelfstandige vroedvrouw, haptonomie, literatuur rond natuurlijk bevallen en uiteindelijk bij thuisbevallingen. Dit was voor mij thuiskomen: bewust mogen omgaan met je eigen lichaam en erkenning krijgen voor de behoeftes die je voelt als mama/papa in wording. Sindsdien volg ik zo veel mogelijk de natuurlijke gang van het leven, van mezelf en ons zoontje. Zijn noden en vragen probeer ik in combinatie met het gezinsleven, ons sociaal leven en reizen bewust vorm te geven.

In 2018 startte ik als doula in opleiding waardoor er een hele warme nieuwe community voor me open is gegaan. Naast het doula-zijn, ben ik aan de slag als Consulent Integratie en gepassioneerd door interculturaliteit en het coachen van anderstaligen. Ik draag diversiteit hoog in het vaandel en vind het belangrijk dat ook kwetsbare mama’s, zorgbehoevenden, transgender en holibi-koppels terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon, een doula en de weg vinden naar de juiste informatie. Elkeen is een prachtige persoon. Laten we een community zijn voor elkaar en we op verschillende vlakken met elkaar in verbinding te gaan.

Samen met jullie wil ik vorm geven aan jullie noden rond zwangerschap, geboorte en postnatale behoeftes. We kijken waar je correcte informatie kan vinden en hoe je bewust keuzes kan maken om zo zelfzeker te zijn doorheen de zwangerschap en geboorte. Belangrijk hierin is openheid en vertrouwen. Jullie verhaal is wat me de kracht zal geven jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de weg naar en tijdens de geboorte van jullie kindje. Hierbij beroep ik me op verbindende communicatie, mijn luisterend oor en coaching.

Borstvoeding, samen slapen, natuurlijke anticonceptie en Attachment Parenting zijn sindsdien onderwerpen geworden waar ik dagelijks mee bezig ben, workshops rond volg en die heel natuurlijk bij mijn levensstijl passen. Bij tegenslag of het overwinnen van ziektes, beroep ik mezelf in eerste instantie op de natuur en gezonde voeding. Als je vragen hebt rond deze onderwerpen bespreek ik die ook graag tijdens de begeleiding.

Veel op weg zijnde, ga ik graag op zoek naar ervaringen en verhalen in een andere cultuur. Door middel van reizen besef ik telkens opnieuw welke prachtige personen onze paden kruisen van wie we zoveel kunnen leren, over culturele grenzen heen. Ook tijdens de zoektocht naar het mama-zijn hebben zoveel mooie mensen me gesterkt, in bijvoorbeeld de zoektocht naar de combinatie werk-privé-sociaal leven en de balans tussen emoties en ratio. Hierin wil ik jullie als doula empoweren: volg je gevoel en sta er bewust bij stil. Heb vertrouwen in jezelf en in je kindje. Jij weet wat je voelt en jij staat aan het roer.

Jullie mogen me steeds mailen of bellen voor een vrijblijvend gesprek.

Met warmte,

Stéphanie Jaenen

Specialisaties