Voor doula’s

Voor Doula’s

Ben je een actieve doula, maar (nog) geen lid van onze organisatie?

Je kan ons helpen door lid te worden en mee deel uit te maken van een steeds groter wordende groep in Vlaanderen. Wil je meer weten over de voorwaarden om aan te sluiten bij de Vlaamse Federatie van Doula’s vzw? Neem dan een kijkje in onze gedragscode en huishoudelijk reglement.

Zowel als doula-in-opleiding als ervaren doula kan je deel uitmaken van onze vereniging.

Ben je nog bezig met ervaring op te doen, dan krijg je de kans om in het mentorprogramma in te stappen en met ondersteuning van je eigen mentor je stagebegeleidingen af te ronden. Meer info over het mentorprogramma vind je ook in het huishoudelijk reglement terug. Of neem contact op met mentorprogramma@dedoula.be

Als jij je in onze visie kan vinden, kan je een aanvraagformulier tot lidmaatschap online invullen.

Hoeveel doula’s telt Vlaanderen?

Om zicht te krijgen op het aantal doula’s dat actief is in Vlaanderen, durven we te vragen om bij elke begeleiding die je doet, prentaal begeleiding en/of aanwezig bij de bevalling, te registreren onder het bevallingsregister. Elke doula, lid of geen lid van onze federatie, kan/mag dit register invullen. Op die manier kunnen we cijfers verzamelen over het aantal vrouwen /koppels dat beroep doet op een doula.

Wil je graag meer weten , stuur dan een mailtje naar het secretariaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven